MMA

Rakić otkrio kome daje prednost u meču između prvaka Glovera Teixeire i Jirija Prochazke

Aleksandar Rakić sljedećeg mjeseca se vraća u oktogon. Srpski borac s austrijskom putovnicom bori se 14. svibnja na UFC-ovoj priredbi u Las Vegasu protiv bivšeg prvaka Jana Blachowicza.

Obojici je ta borba posebno važna, jer će pobjedom vjerojatno dobiti mjesto izazivača u meču za pojas prvaka poluteške kategorije.

Njihov dvoboj će se dogoditi nešto ranije od okršaja za naslov između prvaka Glovera Teixeire i Čeha Jirija Prochazke. Njihov meč održat će se 11. lipnja u Singapuru. Brazilcu će to biti prva obrana titule nakon što je lani pobijedio Blachowicza.

Rakić se u nedavnom intervjuu osvrnuo na Jirijeve pripreme.

– Čujem da trenira kod Henryja Cejuda, no ne možeš naučiti hrvati u samo tri tjedna Na tome moraš godinama raditi – kazao je Aleksandar Rakić i nastavio:

– Ne bude li Jiri nokautirao Glovera u prvoj rundi, tada će za Čeha to biti jako teška borba. Glover može primiti udarac i stalno pritišće, ima vrhunsku hrvačku i grappling bazu. Strašno je jak. Za borbu protiv Glovera tvoje hrvanje mora biti na vrhunskoj razini, a to Jiri nema.

Aleksandar je otkrio i kome daje prednost u meču za prvaka.

– Glover, ali ne zbog hrvanja i grapplinga već i zbog udaračkih sposobnosti. Jiri je vrlo agresivan udarač ali previše se otvara. Protiv Volkana i Reyesa bio je dva puta uzdrman – istaknuo je Aleksandar Rakić i zaključio:

– Bude li to ponovio, Glover će ga sigurno nokautirati. Teixeira je pametan borac koji se borio protiv kvalitetnih protivnika i nema toga što ga može iznenaditi. On je u tome već dovoljno dugo i prednost dajem njemu.

Odgovori

Back to top button