Boks

Jakeu Paulu boksanje spasilo život: Da nije bilo boksa bio bih mrtav ili u zatvoru

Poznati Youtuber 25-godišnji Jake Paul nedavno je otkrio kako je njegov životni put mogao otići na sasvim suprotnu stranu da nije počeo boksati.

Bivša Disneyjeva zvijezda dosad je imala dosad pet profesionalnih mečeva i u svakom je pobijedila.

Posebno su snažno odjeknula Jakeove posljednja tri trijumfa protiv bivšeg Bellatorovog prvaka Bena Askrena, a dvaput je bio bolji i od nekadašnjeg UFC-ovog prvaka Tyrona Woodleya.

– Boks mi je spasio život, mnogo dugujem tom sportu. Da nisam počeo boksati vjerojatno bih bio mrtav ili u zatvoru. Moj život je mogao otići u krivom smjeru – istaknuo je jake Paul i nastavio:

– Zbog toga sam toliko strastven u želji da boks učinim još popularnijim. Imam kapu na kojoj piše ‘Učinimo boks opet velikim’. Pridobit ću poštovanje ljudi.

Youtuber je lani zaradio 40 milijuna dolara. Njegova zarada ga je svrstala na 20. mjesto najplaćenijih sportaša prošle godine, a jedini boksač koji je ušao u među 50 najboljih je Canelo Alvarez (34 milijuna dolara).

Jake Paul ima 20,4 milijuna pretplatnika na svom YouTube kanalu, te više od sedam milijardi pregleda.

– Neki misle kako je sve ovo što radim cirkus i kako to nema veze s boksom, ali pokušavam napredovati i boriti se protiv težih protivnika. Poštujem sport više od svega i smatram da svatko tko navuče rukavice i uđe u ring zaslužuje poštovanje, jer riskira život – istaknuo je Jake Paul i zaključio:

– Želim dati doprinos sportu i pomoći borcima da budu primjereno plaćeni.

Odgovori

Back to top button