MMA

Rakić čeka operaciju, te je otkrio detalje o ozljedi: Blachowicz me jedino tako mogao pobijediti

Aleksandar Rakić se prošlog vikenda na UFC-ovoj priredbi u Las Vegasu ozlijedio u meču protiv Jana Blachowicza.

Početkom treće runde koljeno mu nije izdržalo, te je s bolnom grimasom na licu jednostavno sjeo na tlo, a sudac je prekinuo borbu.

Srpski borac s austrijskom putovnicom potrgao je prednje križne ligamente desnog koljena i mora na operacija.

U tom meču Rakić je imao dobru priliku pobjedom osigurati mjesto u borbi za naslov.

Ovako sada čeka operaciju, te je pred njim nešto dulja pauza.

Aleksandar je tijekom karijere dvaput ozlijedio lijevo koljeno i dobro zna koliko traje rehabilitacija takve ozljede.

– Uskoro idem na operaciju, a nakon toga počinje rehabilitacija. Želim se što prije vratiti, nekoga prebiti i osvojiti pojas – rekao je Aleksandar Rakić i nastavio:

– Nakon zadnjeg meča sam shvatio da ću jednog dana biti prvak, a to mi je rekao i Jan Blachowicz. Uz poštovanje, on me te večeri jedino tako mogao pobijediti.

Srpski borac je ponovio kako je ista ozljeda pojavila tijekom priprema, tri tjedna uoči borbe.

– Bio sam u fantastičnoj formi, a pripreme su bile jako dobre. No tri tjedna uoče borbe, tijekom sparinga sam izmjenjivao ‘calf kickove’. Znao sam da je Jan dobar u tome i to sam vježbao. Udarao sam partnera, a on je udarao mene. U jednom trenutku sam udario malo jače te sam previše istegnuo nogu. Osjetio sam da se nešto dogodilo u koljenu, ali nisam o tom mnogo pažnje – kazao je Aleksandar Rakić i dodao:

– Poslije njega sam krenuo sparirati protiv teškaša, hrvača od 120 kilograma. U četvrtoj rundi sam osjetio da mi koljeno više nije tako stabilno. Nisam se dobro osjećao i nešto je bilo čudno s kretnjama. Zatim je sparing partner krenuo u rušenje, ja sam obranio rušenje i koljeno je iskočilo. Završili smo sparing. Fizioterapeut je odmah pregledao koljeno i činilo se dobro, premda me boljelo. Nekoliko dana nisam sparirao i ubrzo sam se osjećao mnogo bolje. Vjerovao sam da nije ništa. Liječnik mi je rekao kako je tijekom treninga moralo doći do puknuća, jer se to inače ne bi dogodilo u meču.

Odgovori

Back to top button