MMA

Prvak UFC-ove srednje kategorije seli se u SAD: Moj san je završio

Novozelanđanin nigerijskog podrijetla Israel Adesanya seli se u SAD. Vlasnik UFC-ova pojasa prvaka srednje kategorije objavio je na društvenim mrežama kako sa svojim timom odlazi u Ameriku.

Adesanya je u objavi naglasio kako odlazi s Novog Zelanda zbog strogih epidemioloških mjera, te nedavne objave novozelandske vlade kako će tek minimalno popustiti mjere kojih se već neko vrijeme najstrože provode u Aucklandu.

Novi Zeland je jedna od zemalja koja se zbog strogih mjera najbolje borila s pandemijom bolesti COVID-19.

No takve epidemiološke mjere mnogo utječu na ljude koji se mogu ograničeno kretati, a i karantene su obvezne.

Posljedice tih mjera osjećaju i sportaši, koji ne mogu redovno trenirati i odlaziti na natjecanja.

Adesanyu konkretno smeta što neki sportaši imaju povlašten status, poput ragbijaša ili igrača kriketa koji imaju posebne dozvole da lakše putuju, te se bez problema mogu vratiti kući na Novi Zeland.

‘Više se nikad neću boriti ovdje. Gotovo je. Neka im se novac slijeva od nekog drugog. Od ragbijaša, igrača kriketa, kome god su dali te posebne dozvole. Jedan od mojih najvećih snova je bio da se borim kod kuće, na svom stadionu. Taj san je završio’, poručio je Israel Adesanya, te dodao:

‘Pakiram kovčege i selim se u Ameriku. Kad se nađemo pred preprekom, prilagodimo se i onda je svladamo. Nešto ostavljamo iza sebe – City Kickboxing dvoranu. Nju smo sami izgradili, bez potpore vlasti, i postala je najbolja na svijetu. Ljudi u njoj svakodnevno rade i treniraju, uvijek će biti broj jedan’.

Ostaje da vidimo hoće li odluka Israela Adesanye nešto promijeniti u stavu novozelandske vlade prema sportašima…

Odgovori

Back to top button