MMA

Prochazki zasad otpao meč s Hillom, ali smatra kako ga sada čeka bolji protivnik

Jamahal Hill se prije nekoliko tjedana teško ozlijedio, te će dulje vrijeme biti izvan borilišta. Američki borac je zbog puknuća Ahilove tetive morao na operaciju.

Hill je napustio pojas UFC-ova prvaka poluteške kategorije, te je barem zasad otpala borba protiv Jirija Prochazke. I Čeha je prošle godine zadesila slična sudbina.

Prochazka bi se uskoro trebao vratiti borbama, no iskoristio je trenutak te osvrnuo na Hillovu ozljedu.

– Dobio je mnogo kilograma, te je previše opteretio gležnjeve i koljena. Pređete li svoju kilažu zglobovi počnu patiti, pa se može vrlo lako ozlijediti – istaknuo je Jiri Prochazka.

Na UFC-ovoj priredbi prošlog vikenda Alex Pereira je pobjedom protiv Jana Blachowicza istaknuo kandidaturu za mjesto u meču za pojas prvaka poluteške kategorije.

I Prochazka vjeruje kako je brazilski borac i donedavni prvak srednje kategorije njegov sljedeći protivnik.

– Iz UFC-a još nisu potvrdili, no moja sljedeća borba trebala bi biti za naslov. Alex Pereira i ja mogli bismo pružiti dobar meč za pojas prvaka. Baš bih voli da mi on bude sljedeći protivnik – rekao je Jiri Prochazka i dodao:

– Pripremao sam se za Jamahala Hilla, a sviđa mi se njegov stil borbe. A i Pereira ima sličan stil, ali napredniji s više logike. No obojica bi bili teški protivnici, jer se vole boriti na nogama. Vjerujem kako bi Pereira bio teži protivnik.

Odgovori

Back to top button