MMA

Prochazka prozvao Blachowicza, ali jednog borca posebno respektira: On bi bio veliki izazov

Čeh Jiri Prochazka (28-3-1) je nedavno na impresivan način stigao do svoje druge pobjede u najjačoj svjetskoj MMA promociji. Bivši Rizinov borac je u poluteškaškom meču na UFC on ESPN 23 priredbi u Las Vegasu nokautom u drugoj rundi pobijedio Dominicka Reyesa (12-3). Bio mu je to 12 trijumf u nizu.

Nakon okršaja je prozvao prvaka Jana Blachowicza, ali poljskog udarača u rujnu čeka obrana UFC-ova pojasa prvaka protiv Glovera Teixeire.

No u međuvremenu se javio i srpski borac s austrijskom putovnicom Aleksandar Rakić (14-2) koji je od promocije zatražio borbu protiv Čeha, ali izgleda da se Jiri na to previše ne obazire.

– Jon Jones je kralj poluteške kategorije i mislim kako bi mi on bio najteži protivnik. Bio bi veliki izazov, no prešao je u višu kategoriju. Bude li se vratio u polutešku, bit će opasan suparnik – kaže Jiri Prochazka i dodaje:

– Tražim samo najbolje protivnike. Prvi je bio Ozdemir i bio sjajan, a Reyes je bio veći izazov, jer je njegov stil jedinstven i opasan. A sada želim Blachowicza!

Odgovori

Back to top button