Boks

FOTO Alen Babić se oporavio i spreman je ponovno ući u ring

Hrvatski boksač Alen Babić je početkom godine operirao desno rame, a liječnici su previđali kako bi se u ring mogao vratiti tek na ljeto. No Savage je pokazao kako se želi vratiti što ranije, što je potvrdio u svojim objavama na društvenim mrežama. Oporavak ide jako dobro te je u posljednjoj poruci na Facebooku otkrio kako bi se u ring mogao vratiti za pet dana.

‘Oni su rekli mjeseci, ja sam rekao tjedni. Tako je i bilo. Vaš oporavak ovisi samo o vama, točnije o vašoj glavi’, napisao je Alen Babić u svojoj objavi te nastavio:

‘Svako tijelo je jako, napravljeno puno čvršće nego što nam je potrebno. Za ovakav oporavak su mi rekli da je potrebno šest do osam mjeseci, prošlo je nešto manje od tri mjeseca i danas mogu reći kako sam sto posto nazad. Njima je čudo, ali je ovo točno u dan bio plan.

Rekao sam da ću biti spreman boriti se 15. svibnja i to sam postigao. Zadnjih dana sam doslovno čekao samo poziv i kartu za London gdje bih odradio meč na priredbi koju predvodi Joshua Buatsi. Sam Eddie Hearn nije mogao vjerovati da sam već spreman’.

Babić se očito osjeća poprilično dobro i kada bi borba bila sutra, bio bi spreman ući u okršaj.

‘Tražio sam borbu nebitno protiv koga. Na kraju je neuparen ostao jedini Solomon Dacres, koji će na toj priredbi imati svoj debi u profesionalnom boksu. Prozivao me dok sam bio ozlijeđen i zbog toga sam tražio da ja budem taj koji će ga uvesti u brutalni svijet profesionalnog boksa. Naravno da je odmah utihnuo, što je i za očekivati jer Englezi imaju velika očekivanja od mladog Dacresa, najmanje što mu treba je pogoditi zid u prvom zavoju’, istaknuo je Alen Babić i zaključio u svojoj objavi na Facebooku:

‘Time sam najavio povratak te očekujem borbu u skorijoj budućnosti. Želim barem tri borbe do kraja godine.’

Savage je u drugoj polovici prošle godine pobijedio prekidom u sve tri borbe na Matchroom Boxing priredbama.

Odgovori

Back to top button