MMA

Predator obranio naslov prvaka: Sada tražim više poštovanja

Kamerunac Francis Ngannou obranio je pojas UFC-ova prvaka teške kategorije. Predator je na UFC 270 priredbi u Anaheimu jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Ciryla Ganea.

To mu je bila 17. pobjeda u karijeri, šesta u nizu i prva koju je izborio sudačkom odlukom.

Ngannou je trijumfom aktivirao klauzulu prema kojoj se ugovor produžuje na još dvije borbe ili na godinu dana.

Nedavno je ponovio kako se UFC prema njemu loše odnosi, te ga ne tretiraju kao prvaka.

Očito se Francisove izjave nisu svidjele UFC-ovom predsjedniku Dani Whiteu koji prvaku nije stavio pojas oko struka već je to učinio ‘matchmaker’ Mick Maynard.

Na konferenciji za medije nije znao objasniti zašto mu pojas prvaka nije uručio White, te se iznenadio što šefa nije bilo ni blizu.
Prvak se nada kako bi sada mogao dobiti neke ustupke u novom ugovoru.

– Dugo razmišljam o svom statusu u UFC-u, a novac nije toliko važan. Imam osjećaj kako se promocija loše odnosi prema meni, ne osjećam se slobodno. Dajemo mnogo toga u tom sportu, žrtvujemo se i mislim da bismo trebali imati pošteniji tretman – kazao je Francis Ngannou i dodao:

– Mnogo sam toga prošao, a nisam ništa dobio. Nemam baš previše izbora, ali sam potpuno miran. Siguran sam da su moje odluke ispravne.

Predator je otkrio svoje planove.

– U zadnjih godinu dana sam pokazao sam volju ostati u UFC-u i potpisati novi ugovor. Tražim više poštovanja. Mogli smo se već dogovoriti i potpisati novi ugovor. Sad smo u poziciju kada smo ljutiti jedni na druge – rekao je prvak i nastavio:

– Izgubio sam želju za borbama i u tome sam prestao uživati. Nije mi drago kad se igraju sa mnom. Pokušavam ostati smiren i nadam se kako će se sve na kraju dobro posložiti.

Francis Ngannou je za borbu protiv Ciryla Ganea zaradio 600 tisuća dolara, te će dobiti i postotak od prodanih PPV prijenosa.

Odgovori

Back to top button