MMA

Poirier zna gdje je pogriješio u meču protiv Oliveire: Gaethje i ja smo napravili istu pogrešku

Charles Oliveira ima 11 pobjeda u nizu, a trijumfom protiv Justina Gaethjea u svibnju je potvrdio da je trenutačno najbolji UFC-ov borac lake kategorije.

No Brazilac je uoči UFC 274 priredbe koja se održala u Phoenixu ostao bez pojasa prvaka, jer je na vaganju bio 200-ak grama teži od dopuštene granice.

Premda nije mogao braniti naslov, Oliveira je u meč protiv Gaethjea ušao vrlo odlučno i već u prvoj rundi ‘submissionom’ (rear-naked choke) stigao do pobjede.

Na isti je način i u meču ranije svladao Dustina Poiriera. Diamonda je završio gušenjem u trećoj rundi.

Predsjednik UFC-a Dana White potvrdio je kako će Oliveira ponovno dobiti priliku napasti pojas, no još se ne zna tko bi mogao biti njegov sljedeći protivnik, među kandidatima su Islam Makhachev i Beneil Dariush.

Ali svoju priliku vjerojatno će ponovno tražiti Dustin Poirier i Justin Gaethje.

Diamond je u nedavnom intervjuu otkrio kako zna gdje je pogriješio u meču protiv Oliveire, a to je isto učinio i Gaethje.

– Justin je na početku uzdrmao Oliveiru, ali nije želio nastaviti. Mogao je doći u gornju poziciju i pokušati završiti borbu. Trebao se baciti na njega. Istu sam pogrešku i ja napravio – istaknuo je Dustin Poirier.

Amerikanac dobra zna Oliveirine kvalitete, ali vjeruje kako je pronašao i njegove slabosti.

– Morate poštovati njegov jiu-jitsu. Ja oduvijek to treniram, imam crni pojas i vježbam s najboljima. Vjerujem u svoje jiu-jitsu vještine. Znao sam da je dobar u tome i plan je bio izbjegavati borbu na tlu – kazao je Dustin Poirier i dodao:

– I u drugoj rundi kada sam završio na leđima, pokušavao sam ustati ili sam odugovlačio u pat poziciji. Nisam napadao svojim jiu-jitsu vještinama niti se branio, a trebao sam to učiniti. Bilo bi dobro da sam pokušao doći do ‘submissiona’. A ja sam samo želi napraviti prostor kako bi ustao i vratio borbu na noge.

Odgovori

Back to top button