MMA

Pejić izgubio protiv Parnassea, Stošić srušio Kitu i prozvao prvaka

Filip Pejić (15-5-2) je na KSW 61 priredbi u Gdanjsku izgubio protiv bivšeg prvaka perolake kategorije Salahdinea Parnassea (15-1-1). Francuski borac je gušenjem (rear naked choke) u posljednjoj minuti druge runde svladao Nitra, te će biti prvi izazivač prvaku Danielu Torresu.

Oba borca oprezno su ušla u meč tako da u prvoj rundi nije bilo previše akcije. No nastavak ponudio mnogo više, a francuski borac je bio i konkretniji.

Parnasse je u završnici druge runde srušio Pejića i dobro izveo gušenje. Filip se više nije mogao izvući te je predao borbu.

Darko Stošić (15-4) je i u svom drugom nastupu za KSW stigao do uvjerljive pobjede, te vjerojatno osigurao borbu s teškaškim prvakom Philom De Friesom.

Srpski borac je nokautom u prvoj rundi pobijedio domaćeg borca Michala Kitu (20-13-1).

Poljak je žestoko krenuo, a Darko uspješno obranio. Uzvraćao je low kickovima i prijetio iz kontri. No kada je srušio Kitu sve je bilo gotovo i s nekoliko udaraca je završio borbu.

Stošić je meč prihvatio dva tjedna uoči priredbe nakon što je Amerikanac Jay Silva otkazao zbog ozljede. Nakon trijumfa je prozvao prvaka De Friesa.

– Phil, gdje si? Nokautirao sam ga s dva tjedna priprema za meč, a što ću tek napraviti tebi? – kazao je Darko Stošić.

Slovenka Monika Kučinič (1-1) je u svom debiju jednoglasnom odlukom sudaca izgubila protiv Poljakinje Karoline Owczarz.

U glavnoj borbi Mariusz Pudzianowski je prekidom u trećoj rundi pobijedio Lukasza Jurkowskog.

Odgovori

Back to top button