Boks

Vitezovi Zagreb krenuli u ligi uvjerljivom pobjedom protiv Radnika iz Bijeljine

U prvom kolu Regionalne lige (skupina B) Vitezovi Zagreb u Boksačkom centru na Velesajmu svladali su goste iz Radnika Bijeljine (BiH) s uvjerljivih 16:4. Naši Vitezovi upisali su osam pobjeda: seniori Diego Mamić, Filip Poturović, Filip Kolar, Gabrijel Veočić, Toni Filipi i Luka Pratljačić, te mlađi seniori Petar Krešimir Knežević i Antonio Grabić, piše na službenoj stranici HBS-a.

Prikazan je vrlo zanimljiv i kvalitetan boks, neki mečevi bili su neizvjesni od prve do posljednje sekunde, a to se u prvom redu odnosi na žustru borbu u lakoj kategoriji između našeg Mamića i Ivkovića iz Bijeljine, te u poluteškoj između Cvetkovića i Cvitanovića iz Radnika koje su odlučene tek sudačkim preglasavanjem.

Posebno impresivan bio je nastup odličnog superteškaša iz Osijeka Luke Pratljačića koji se u velikom stilu vratio u ring nakon 17 mjeseci borbi s ozljedama. Moćni Luka furiozno je završio meč u 1. rundi protiv Selimovića.

Dominaciju u najtežim kategorijama potvrdio je hrvatski prvak Toni Filipi uvjerljivom pobjedom nad Nikolovskim, kao i Gabrijel Veočić u srednjoj kategoriji.

Puni doprinos startnom trijumfu Vitezova dali su mlađi seniori – Petar Krešimir Knežević i razorni Antonio Grabić.

Gosti iz Bijeljine pošteno su se borili, sportski i srčano pružili su maksimum i kasnije priznali da su hrvatski Vitezovi (sastav u izboru izbornika reprezentacije Dorijana Čalića) najkvalitetnija ekipa u Regionalnoj ligi i prvi favorit novopokrenutog (obnovljenog) natjecanja između šest država jugoistočne Europe.

U ostalim susretima 1. kola postignuti su rezultati: Crvena zvezda Beograd (Srbija) – Maribor (Slovenija) 14:6, Željezničar Sarajevo (BiH) – Podgorica (Crna Gora) 14:6 i Vardar Skoplje (Sj. Makedonija) – Loznica (Srbija) 6.14.

Vitezovi Zagreb u drugom kolu krajem lipnja gostovat će u Beogradu protiv Crvene zvezde.

REZULTATI PO KATEGORIJAMA:

MLAĐI SENIORI

64 kg: Petar Krešimir Knežević – Uroš Čingelić 2:0 (4:1)
75 kg: Antonio Grabić – Rasim Selimović 2:0 (prekid u 1. rundi)

SENIORI

56 kg: Filip Kolak – Alen Rahimić 0:2 (0:5)
60 kg: Diego Mamić – Nikola Ivković 2:0 (3:2)
64 kg: Filip Poturović – Marko Dmitrović 2:0 (prekid u 1. rundi zbog ozljede)
69 kg: Filip Kolar – Sebastian Šaćiri 2:0 (5:0)
75 kg: Gabrijel Veočić – Dejan Dašić 2:0 (5:0)
81 kg: Leo Cvetković – Leo Cvitanović 0:2 (2:3)
91 kg: Toni Filipi – Tadija Nikolovski 2:0 (5:0)
iznad 91 kg: Luka Pratljačić – Zlatko Selimović 2:0 (prekid u 1. rundi)

Odgovori

Back to top button