MMA

Paulo Costa uoči meča ima 12 kg viška. Martin Vettori pristao na borbu, ali pod jednim uvjetom

Brazilski MMA borac Paolo Costa (13-1) svoj posljednji nastup imao je prije nešto više od godinu dana. U meču za naslov srednje kategorije izgubio je protiv prvaka Israel Adesanya prekidom u drugoj rundi.

Brazilcu je to bio prvi poraz u karijeri nakon kojeg se očito previše opustio.

Naime, Costa se u subotu na UFC Fight Night 196 priredbi bori protiv Marvina Vettorija (17-5-1), a na nedavnoj presici je otkrio kako ima 96 kilograma, čak 12 više od granice srednje kategorije.

Brazilac je po svojoj težini spreman nastupiti u teškoj kategoriji.

– Ne mogu skinuti kilograme za srednju kategoriju. Ne znam na kojoj ćemo se kilaži boriti. Meni to nije problem, borba će se održati – izjavio je Paolo Costa i dodao:

– Nije mi važno hoće li protivnik doći sa sto kilograma, trebamo naći neku kategoriju u kojoj ćemo se boriti. Mislim da bi borba u poluteškoj kategoriji bila uzbudljivija.

Vettori je razočaran, ali pristaje na meč. Na zajedničkoj konferenciji za mediji dogovorili su borbu u ‘catchweightu’ na 88,5 kilograma.

Costa do vaganja u petak mora skinuti barem sedam kilograma.

– Jesi li ti nešto pio? – pitao je Vettori na presici Costu budući da se Brazilac previše bahato ponašao nakon što je izjavio kako mu je svejedno na kojoj će se kilaži boriti, pa dodao:

– U našem poslu postoji jedna stvar, a to je vaga. Ne znam jesi li čuo za to?

U UFC-u su navodno pristali da se borba održi u ‘catchweightu’.

Odgovori

Back to top button