MMA

Overeem se javio fanovima: Posljednji pohod je završio

Nizozemski MMA borac 40-godišnji Alistair Overeem nakon gotovo jednog desetljeća napustio najjaču organizaciju slobodne borbe. Demolition Man dobio je otkaz u UFC-u, te će vjerojatno razmisliti hoće li se uopće više vraćati u oktogon.

Nedavno je izjavio kako je u posljednjem pohodu na tron, ali na tom putu ga je zaustavio Aleksander Volkov. Ruski borac je na UFC Fight Night priredbi u Las Vegasu pobijedio Overeema tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Alistair je otišao iz UFC-a nakon desetak godina te je osjetio potrebu javiti se fanovim pute Instagrama.

‘Posljednji pohod je završio, ali kakva je to utrka bila. Pogledam unazad na svojih deset godina u UFC-u, bilo je to jedno života vrijedno iskustvo.

Veliko hvala cijelom UFC-ovom osoblju, fanovima i svim borcima koji su mi se našli na putu. Nisam mogao poželjeti bolji put svoje karijere.

Posebno hvala Dani Whiteu i Lorenzu Fertitti jer su sve omogućili. Boriti se za vas bila je velika čast’, napisao je u svojoj objavi Alistair Overeem, koji je po ugovoru imao još jednu borbu za UFC.

Nizozemac je prvu borbu u UFC-u imao 30. prosinca 2011. kada je tehničkim nokautom nadjačao Brocka Lesnara. Ukupno je tijekom karijeri izborio 47 pobjeda, imao je 19 poraza, a jedna borba završila je ‘no contests’.

Taj se meč dogodio 23. rujna 2008. protiv Mirka Filipovića, kada je Cro Copa dvaput pogodio u prepone. Stipe Miočić je u rujnu 2016. nokautom u trećoj rundi pobijedio Overeema.

Odgovori

Back to top button