MMA

Oliveira zbog viška kilograma ostao bez pojasa prvaka, iz UFC-a tvrde: Vaga nije bila problem

Brazilac Charles Oliveira bio je vrlo uvjerljiv protiv Justina Gaethjea te je 11. pobjedom u nizu potvrdio kako je najbolji borac lake kategorije.

Do Bronx je u glavnoj borbi UFC 274 priredbe u Phoenixu gušenjem (rear-naked choke) u prvoj rundi svladao američkog borca.

No velika prašina podigla se dan ranije kada je Oliveira zbog dvjestotinjak grama viške pao na vagi, te mu je UFC oduzeo pojas prvaka.

Nije rijetkost da borci zbog viška kilograma ne prođu vagu, no ovo se prvi put dogodilo u meču za naslov.

Tako je Brazilac postao prvi prvak koji je zbog prekoračenja dopuštene granice za neku težinsku kategoriju ostao bez titule.

Oliveira je još jednom pokazao kako je najbolji borac divizije od odlaska Khabiba Nurmagomedova.

No sve je iznenadilo Do Bronxovo ponašanje koji nije pokazivao pretjeranu uznemirenost zbog pada na vagi i što mu je UFC oduzeo pojas.

Na vaganju uoči UFC 274 priredbe neki su borci također izjavili kako je vaga mogla biti krivo namještena, te je pokazivala više od stvarne težine.

– Na toj istoj vagi je 28 boraca zadovoljilo težinu uoči nastupa na priredbi. Apsolutno sam siguran kako vaga nije bila problem, ona je bila precizna – istaknuo je UFC-ov potpredsjednik Marc Ratner i nastavio:

– Moguće je da su neki borci pogrešno preračunali kilograme u funte uoči vaganja. Oliveira tvrdi kako je dan ranije imao potrebnu težinu, a onda je preko noći dobio taj višak. Ne znam što reći, jer ne znam što su radili. No činjenica je kako u petak nije ima potrebnu težinu.

Predsjednik UFC-a Dana White je sve to nazvao ‘noćnom morom’, ali je potvrdio kako će Charles Oliveira sigurno odmah dobiti priliku vratiti pojas prvaka.

Odgovori

Back to top button