MMA

Oliveira tvrdi kako je Khabib omogućio Makhachevu da se bori za naslov

Pred nama je još jedan odličan borilački event najveće svjetske MMA organizacije. Okršaj za prvaka lake kategorije između Brazilca Charlesa Oliveire i Dagestanca Islama Makhacheva predvodi fantastičnu UFC 280 priredbu čiji je program ispunjen sjajnim mečevima.

U sunaslovnoj borbi Aljamain Sterling brani pojas bantam kategorije protiv T.J. Dillashawa, dok se bivši prvak Pjotr Jan bori protiv Seana O’Malleya.

No najveću pozornost privlači dvoboj između Oliveire i Makhacheva. Kada je UFC dogovorio tu borbu često se provlačilo pitanje je li Dagestanac uopće zaslužio meč za naslov.

Ima deset pobjeda u nizu, a u posljednja dva meča je svladao Dana Hookera i u veljači Bobbyja Greena.

A Brazilcu je promocija prije nekoliko mjeseci oduzela pojas, jer nije prošao na vaganju uoči borbe protiv Gaethjea.

No Do Bronx je pobjedom protiv Amerikanca odmah dobio priliku boriti za titulu prvaka.

Charles Oliveira smatra kako Makhachev nije zaslužio taj meč.

– Protivnik se mora poštovati. Islam ima deset pobjeda u nizu i pametno se bori. No on surfa na Khabibovom valu, to je istina. Khabib je taj koji mu je omogućio boriti se protiv mene za pojas prvaka – rekao je Charles Oliveira i dodao:

– Mislim da se prvo trebao boriti s nekim iz Top pet. Kojeg rangiranog protivnika je pobijedio? Toga nema. Ja sam 11 pobjeda izborio protiv dobrih i kompletnih boraca. Nokautirao sam ih ili završio ‘submissionom’. Od tih 11 pobjeda samo su u jednoj odlučivali suci.

Odgovori

Back to top button