MMA

Odluka UFC-a šokirala Francisova trenera: Imali smo borbu, a i Ngannou je već počeo pripreme

Mjesecima se nagađalo tko će biti sljedeći suparnik UFC-ovom prvaku teške kategorije Francisu Ngannou (16-3). Nekoliko je kandidata bilo na užem popisu izazivača, no najjača svjetska MMA promocija odlučila je organizirati borbu za privremenog prvaka između Ciryla Ganea (9-0) i Derricka Lewisa (25-7, 1 NC).

Odluka UFC-a šokirala Ngannouov tim, a trener Eric Nicksick kaže:

– Prije desetak dana mi je Ngannouov menadžer javio da je datum sljedeće borbe 25. rujna i smatrao sam to dobrim, jer Francis ima dovoljno vremena za pripreme. Prošli tjedan je stigla poruka u kojoj je potvrđen datum i dogovorili smo početak priprema. Nakon što smo dobili detalje ugovora stigla je poruka koja me šokirala: Je li moguće da rade borbu za privremenu titulu?

Trener je kao i ostali bio iznenađen tom UFC-ovom odlukom. A zapravo je sve krenulo od vijesti kako je zapelo u pregovorima između Ngannoua i najjače MMA organizacije. Kamerunski udarač se nakon meča protiv Miočića trebao boriti protiv Jona Jonesa, do dogovora nikad nije došlo.

– Govorilo se kako će se pobjednik meča između Miočića i Ngannoua boriti protiv Jonesa. Pregovori su zapeli, a idući je na redu je bio Lewis, apsolutno zasluženo. No zbunjuje uvođenje privremenog pojasa kada bi Francis mogao biti spreman mjesec dana nakon te borbe – kaže Eric Nicksick i zaključuje:

– No bude li se borio protiv Jonesa u studenom ili prosincu to je onda nešto pozitivno. Kategorija će se posložiti, jedino Stipe ostaje na otvorenom. Borba Ganea i Lewisa ima smisla, no Miočić zaslužuje priliku boriti se za naslov.

Odgovori

Back to top button