MMA

Novu UFC-ovu zvijezdu Jirija Prochazku nešto posebno veže uz Cro Copa

Bivši Rizinov borac Jiri Prochazka (28-3-1) je od dolaska u UFC izborio dvije uvjerljive pobjede, obje nokautom u drugoj rundi. Čeh je prvo svladao Volkana Oezdemira, a 1. svibnja je bio bolji od Dominicka Reyesa.

Nova UFC-ova zvijezda brzo je stigao u vrh poluteške kategorije te je istaknuo želju biti rezerva za glavnu borbu na UFC 266 priredbi 4. rujna na kojoj Jan Blachowicz brani pojas prvaka protiv Glovera Teixeire.

Postane li zamjena za taj meč tada propada mogući okršaj protiv Aleksandra Rakića.

Češki borac je tijekom karijere izgubio tri meča, a jedan u prosincu 2012. protiv Bojana Veličkovića.

– Tada sam bio na početku karijere, i to je tada bila moja najveća borba. U tom meču sam bio jako nervozan, a Bojan je bio izrazito samouvjeren – prisjetio se Jiri Prochazka u podcastu Nikola Radin Way i nastavio:

– Jednostavno, kao da je sijao u tom srazu, bio je to težak poraz, ali iz toga sam mnogo naučio. Od tada sam počeo mnogo više trenirati. Ja nisam veliki talent, više sam radnik i učim iz svake borbe.

Jiri se osim Veličkovića borio i protiv Darka Stošića, kojeg je pobijedio tehničkim nokautom u studenom 2014., a bio je bolji japansko-hrvatskog borca Satoshija Ishiija, njega u prosincu 2015. pobijedio nokautom na Rizinovom turniru.

No kada Čehu spomenete Cro Copa, Jiri za Mirka ima posebno mišljenje…

– Borio sam se na jednom priredbi na kojem je nastupio i Mirko, bilo je to na Rizinu i za mene je to bilo veliko zadovoljstvo – istaknuo je Jiri Prochazka i dodao:

– Borba Mirka Filipovića i Fedora Emelianenka je jedna od prvih MMA snimaka koje sam ikada vidio. Cro Cop je jedan od boraca koji me inspirira.

Odgovori

Back to top button