MMA

Ngannou još uvijek želi borbu protiv Jonesa, ali zna: Taj se meč neće dogoditi

Jon Jones je prošlog vikenda pobjedom protiv Ciryla Ganea osvojio pojas UFC-ova prvaka teške kategorije.

Prošle godine mnogi su se nadali kako će Francis Ngannou naslov braniti protiv Jonesa, ali kako nije produžio ugovor s UFC-om napustio je promociju i sada je slobodan borac.

Kamerunski udarač prati je UFC 285 priredbu u Las Vegasu te se osvrnuo na meč između Bones i Ganea.

– Znao sam da će Jones biti u prednosti bude li u borbu ušao mentalno čvrst, a ne kao u svoja posljednja dva nastupa protiv Reyesa i Santosa. Iznenadilo me kako je borba završila, jer sam mislio kako će meč dulje trajati. I Ciryl je bio iznenađen, stekao se dojam kako kao da se nije želio braniti. Nije razmišljao da bi ga Jones iz te pozicije mogao pobijediti ‘submissionom‘ – rekao je Francis Ngannou i dodao:

– Jonesov nastup bio je odličan. Ako sam ja mogao nathrvati Ciryla, onda je Jon posve druga priča. Primijetio sam kako se Jones nekako žurio, nije mu dao prostora i mogućnost da mu uzvrati. Nije želio da ga Ciryl dohvati. Možda bi se iscrpio kasnije i ne bi mogao zadržati Ganea dolje, pa ga je odlučio zgrabiti od prve minute. Bila je to dobra odluka, ali nije mi se činio pretjerano samouvjeren.

Predsjednik UFC-a Dana White je prije nekoliko dana odbacio mogućnost Ngannoua povratka.

Kamerunac trenutačno traži novu promociju, a zainteresiran je za boksačke mečeve.

– Baš bih se volio boriti protiv Jonesa, ali više nisam u UFC-u. Taj se meč nije dogodio i vjerojatno neće, jer je Jon potpisao ugovor na osam mečeva. Ta se borba neće dogoditi – prisnažio je Francis Ngannou.

Odgovori

Back to top button