MMA

Miočić: Ne zanima me želi li se Jones boriti protiv mene ili ne, ja samo želim vratiti pojas prvaka

Američko-hrvatski borac Stipe Miočić je krajem ožujka izgubio UFC-ov pojas prvaka teške kategorije protiv Francisa Ngannoua. Stipe (105,5 kg) je u obranu naslova na UFC 260 priredbi bio 13 kilograma lakši od Kamerunca. Ngannou je u taj meč ušao sa 119,3 kilograma!

Miočić je nedavno objavio kako osim svakodnevnog treninga radi i na podizanju tjelesne mase. Mnogi smatraju kako je razlika u kilogramima bila jedna od presudnih stvari u borbi s kamerunskim udaračem, ali Stipe misli kako to nije bio razlog poraza

– Nisam pokušavao skidati kilograme, promijenio sam prehranu i to se dogodilo. Pogodio me dobrim udarcima i dobro je hrvao. No na kraju sam se dobro osjećao – kazao je Stipe Miočić u razgovoru za Submission Radio.

Nada se kako će uskoro dobiti novu borbu za koju će biti potpuno spreman. Podići će tjelesnu masu, a pokušat će zadržati stil borbe.

– Ne znam hoću li mijenjati stil, sve ovisi koliko ću biti težak i kakvu ću imati snagu. Imam najbolje trenere na svijetu koji će me pripremiti – kazao je Stipe Miočić i dodao:

– I zadnji put su pripremili najbolju taktiku, koje se nisam pridržavao.

Stipe je otkrio kako još nije pogledao posljednju borbu protiv Ngannoua.

– Samo razmišljam kako mi je oduzeo nešto moje i kako želim revanš. još nisam pogledao borbu, ali znam što sam krivo radio – kazao je Stipe i nastavio:

– Na internetu sam vidio dovoljno memeova sebe nokautiranog, s gitarom u rukama, ali to me nije uvrijedilo, samo sam se smijao. Porazi me izluđuju i samo mu želim uzvratiti.

UFC-ov šef Dana White je otkrio kako bi se mogao boriti protiv pobjednika dvoboja između Francisa Ngannoua i Derricka Lewisa.

– To bi bilo sjajno. Ne znam što će se dogoditi, ali bio sam sretan kada sam to čuo. Ne mogu reći tko će pobijediti. Znam samo da bih volio uzvratiti Francisu – istaknuo je Stipe i dodao:

– No Derrick Lewis je dobar borac. A što će se dogoditi bude li se u međuvremenu javio Jones. Više ćemo znati kada stignu ugovori.

Jon Jones je u nedavnoj objavi poručio kako se ne želi boriti protiv Miočića.

– Ne zanimaju me njegove poruke i želi li se boriti protiv mene ili ne. ja samo želim vratiti pojas prvaka. Protiv Jonesa bih se volio boriti i pobijediti ga, on je taj ‘pound-for-pound’ najbolji borac svih vremena, ali to mi nije glavni cilj – kazao je Stipe Miočić te otkrio kada se misli vratiti u oktogon:

– Krajem ove ili početkom iduće godine. Ne znam kad bi se to moglo dogoditi.

Stipi Miočiću će ovog ljeta dobiti drugo dijete. Supruga Ryan Marie će za tri mjeseca roditi sina Matea. Stipe i Ryan Marie već imaju kćer Meelah Claire.

Odgovori

Back to top button