MMA

Meksikanac Raul Rosas Jr. postao najmlađi borac u povijesti UFC-a

S velikim se zanimanje pratila posljednja Contender Series priredba na kojoj je nastupio 17-godišnji Raul Rosas mlađi.

Naime, meksički borac će tek za dvadesetak dana imati 18 godina, te je kroz DWCS tražio ugovor s najvećom svjetskom MMA organizacijom.

Rosas Jr. je na posljednjoj priredbi jednoglasnom odlukom sudaca nadjačao osam godina starijeg sunarodnjaka Mandu Gutierreza i tako stigao do svoje šeste profesionalne pobjede.

Raul je u sve tri runde pokazao sjajan grappling. Već na početku meča pokušao je izvesti ‘Suloev stretch’ zahvat, a onda je u drugoj rundi imao odlično rušenje nakon što je fintirao ‘leteće koljeno’.

– Nikada nisam vidio nešto slično. Rekli su nam da smo ludi ako ne potpišemo ugovor s njim i to je točno. On je nevjerojatno talentiran, drugačiji je od ostalih – istaknuo je UFC-ov predsjednik Dana White te dodao:

– Oduševilo me što se jedan 17-godišnjak tako nametne u borbi, baš me izulo iz cipela. Dečko me impresionirao, poseban je. Jako mnogo boraca mi se javilo i reklo: ‘Taj mali je pravi’.

I Meksikanac nije skrivao zadovoljstvo što mu je UFC dao priliku da se može dokazati.

– Otkad sam se rodio znao sam da će se to dogoditi, nije to nikakvo iznenađenje. Ja sam novi kralj i sada idem po pojas – prisnažio je Raul Rosas Jr. nakon meča.

U glavnoj borbi priredbe Brazilac Bruno Ferreira (9-0) je nakon minutu i pol nokautirao Talijana Leona Aliua (10-2).

Odgovori

Back to top button