MMA

McGregor u okršaj protiv Poiriera ušao ozlijeđen: Razmišljao sam otkazati borbu

Prije nekoliko dana McGregorov trener John Kavanagh je otkrio kako je Irac probleme s nogom imao još u pripremnom kampu. Conor McGregor je na nedavnoj UFC 264 priredbi predao borbu Dustinu Poirieru nakon što se pred kraj prve runde teško ozlijedio.

Naime, irska MMA zvijezda je slomila nogu. Conor je slomio goljeničnu kost, bio je tri sata na operaciji, te ga sada čeka nešto duža pauza. U video poruci na svom Instagramu je potvrdio kako je ozljedu vukao od ranije.

– Noga je sada bolje, a ozlijeđen sam bio već neko vrijeme, mnogo prije borbe. Ljudi me pitaju kada sam slomio nogu. Pitajte Danu Whitea, UFC i glavnog liječnika Davidsona, oni su znali da sam imao stres frakture uoči borbe – kazao je Conor McGregor i nastavio:

– Sparirao sam bez štitnika za potkoljenicu i nekoliko puta sam udario u koljeno svojih sparing partnera. Razmišljao sam otkazati borbu. Imao sam višestruke stres frakture u potkoljenici iznad gležnja. Već neko vrijeme s time imam problema zbog stalnih nastupa i borbi.

Pripreme su mu bile teške i naporne, te priznaje i vrlo bolne…

– Trenirao sam pod velikim bolovima, noga mi je uvijek bila natečena, ali nisam prekidao pripreme. Ponekad sam trenirao samo iz pozicije u kojoj ležim i tako sam razvio ‘ground-and-pound udarce’ iz donje pozicije – istaknuo je Conor McGregor i dodao:

– Zato se Dustin odmaknuo dok je bio u gornjoj poziciji, a ja sam bacao ‘up kickove’ i laktove. Užasno je biti u takvoj poziciji protiv mene. Radi se o vještinama koje sam usvojio dok sam trenirao s ozlijeđenom nogom.

Conor smatra da se trebao ranije odlučiti na operacijski zahvat te do ovog vjerojatno ne bi došlo. Operacijom bi riješio dugogodišnji problem.

– Još ranije sam trebao otići na operaciju i sanirati ozljede gležnja i potkoljenice. Ali nikada ne bih pristao ići pod nož da se ovo nije sada dogodilo. Baš mi je to trebao – titanijska potkoljenična kost – rekao je Conor McGregor i zaključio:

– Sada imam šipku od titana od koljena do gležnja, a liječnik kaže da je neslomljiva. Razgovarao sam sa svojim fizikalnim terapeutom koji je ujedno radio i s Arnoldom Schwarzeneggerom. Rekao sam mu da sam poput Arnieja u Terminatoru 2.

Odgovori

Back to top button