MMA

Mario Žgela pobijedio ekspresnim nokautom, a Bukvić slavio sjajnim ‘high kickom’

Osječka dvorana Gradski vrt bio je domaćin drugog finala FNC Armagedon turnira. Ukupno je na programu bilo pet mečeva, a samo su u jednom suci odlučivali o pobjedniku.

U finalu perolake kategorije srpski borac Denis Jurakić je pobijedio Zagrepčanina Matea Bolfana. Bio je to njihov drugi meč ove godine.

U prvom dvoboju Jurakić je slavio gušenjem u drugoj rundi. Denis je dominirao i ovaj put te je na kraju slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

Bugarski borac Rusi Minev je osim vrhunskog hrvanja pokazao i odlične udaračke tehnike u okršaju protiv Alberta Antića iz Ban Teama.

Antić je u dvoboj ušao previše opušteno, što je Minev znao kažnjavati. Rusi je 23 sekunde prije kraja dvoboja u kategoriji do 70 kilograma izveo giljotinu i pobijedio Alberta.

Đorđe Bukvić iz Unity Fight Teama pobjednik je velter kategorije nakon sjajnog nokauta protiv Crnogorca Aleksandra Mihailovića.

Srpski borac je pobijedio nakon samo 15 sekundi fantastičnim desnim ‘high kickom’.

I njegov klupski kolega Matija Bosančić osvojio je naslov u kategoriji do 84 kilograma. Bosančić je uvjerljivo svladao Matea Šituma iz American Top Teama. Srpski borac je brzo stigao do rušenja, ali je Šitum brzo ustao.

Nakon Mateova pokušaja ‘middle kicka’, obojica su ponovno završila na tlu, a Bosančić je dobrim dijelom runde dobro radio iz gornje pozicije. Sudac je 70 sekundi prije kraja prve runde prekinuo borbu.

Vinkovčanin Mario Žgela još je jednom je demonstrirao snagu svog udarca. Bilo mu je potrebno samo 20 sekundi da nokautom pobijedi Grka Felixa Polianidisa i osvoji naslov u kategoriji do 97 kilograma.

Finala FNC Armagedon,

do 66 kg: Denis Jurakić (Srbija) def. Mateo Bolfan (Hrvatska) – jednoglasna odluka sudaca

do 70 kg: Rusi Minev (Bugarska) def. Alberto Antić (Hrvatska) – submission, 1. runda (4:40)

do 77 kg: Đorđe Bukvić def. Aleksandar Mihailović (Crna Gora) – KO, 1. runda (0:41)

do 84 kg: Matija Bosančić (Srbija) def. Mateo Šitum (Hrvatska) – TKO, 1. runda (3:50)

do 97 kg: Mario Žgela (Hrvatska) def. Felix Polianidis (Grčka) – KO, 1. runda (0:20)

Odgovori

Back to top button