MMA

Krajačić pobijedio polugom, Kujundžić diskvalificiran na Gladiator priredbi u Puli

Ljubitelji slobodne borbe mogli su uživati na Gladiator Fight Night 5 priredbi koja se održala na terasi kultnog kluba Uljanik u Puli. Ukupno je bilo devet borbi, pet amaterskih i četiri profesionalna meča, koja su premijerno održana u kavezu.

To je bila posljednja priredbe organizirana u tom obliku, jer u budućnosti će Gladiator postati prepoznatljivi pulski brand borilačkog sporta, piše na službenoj stranici Glasa Istre.

Stoga je za oproštajni nastup trebalo dovesti i adekvatne borce koji će gledateljima pružiti užitak. I bilo ih je sinoć, napretek.

Počevši od sjajnog Trojanca Ivana Bilića koji je protiv Leona Krajačića u Catchweightu do 80 kg prikazao svoje umijeće. I njemu je to bio oproštajni nastup na Gladijatoru pa se nastojao iskazati.

Nažalost, nije išlo, Iako je nakon početnog zagrijavanja sjajno direktima pogađao glavu suparnika, pred kraj prve runde uslijedio je šok. Krajačić je judo zahvatom bacio Bilića na pod i izveo polugu na ruci zbog čega član Trojana morao predati.

– Imao sam niz poraza prethodno jer nisam trenirao, sad sam bio u treningu i odličan nastup – rekao je Leon Krajačić.

Teškaš Anđelko Kitić je u svom oproštajnom nastupu odlično parirao Dajčmanu dvije runde, ali je početkom treće morao predati borbu

Osim Bilića, boje pulskog Trojana, trenera Zelga Galešića, branili su Vana Savović, Roko Milotić i Noel Perković. Vana je u prvoj borbi večeri protiv Slovenke Lane Rižnar prikazala odličnu borbu i zasluženo pobijedila.

Roko je poražen gušenjem u 2. rundi, dok je Noel sjajnim nastupom zagrijao gledatelje. Prvo je dominirao u borbi na nogama, da posao zaključio gušenjem već u 1. rundi i oduševio komentatore, trojance Daniela Bažanta i Ivana Vitasovića.

U profesionalnom dijelu programa prvo je Enis Mučaj dominirao protiv Šafrana, a potom je u dvoboju teškaša Anđelko Kitić, u svom oproštajnom nastupu odlično parirao Dajčmanu dvije runde, ali je početkom treće morao predati.

– Dobio sam udarac u jetru i morao sam predati. On je odličan borac i pred njim je lijepa karijera. Imam pojas u jednoj organizaciji, ostalo je bio dio putovanja – rekao je Anđelko Kitić kojem je vlasnik Uljanika Željko Ilić dao prigodni dar.

Pretposljednja borba zaključena je prekidom u 2. rundi jer je Kujundžić pogodio Dimitrijevića nedozvoljenim udarcem u potiljak.

Snimku priredbe možete pogledajte OVDJE.

Rezultati:

–57kg: Lana Rižnar (Slo) – Vana Savović (Trojan Pula) 0:2
–77kg: Markos Jasković (Ban team Zagreb) – Roko Milotić (Trojan Pula) 2:0 (Gušenje, 2. runda)
–77kg: Dino Sulkanović (Slo) – Patrik Valenčić (Dynamite Rijeka) 2:0
–93kg: Benjamin Ajd (Slo) – Noel Perković (Trojan Pula) 0:2 (gušenje, 1. runda)
–93kg: Borna Brajković (UFK Novi Zagreb) – Luka Abramović (Dynamite Rijeka) 0:2
–80kg: Luka Šafran (Belišće) – Enis Mučaj (UFK Novi Zagreb) 0:2
+93kg: Tadej Dajčman (Slo) – Anđelko Kitić (UFK Novi Zagreb) 2:0
-96kg: Aleksandar Dimitrijević (Srb) – Mladen Kujundžić (Dynamite Rijeka) 2:0 (diskvalifikacija u 2. rundi)
–80 kg: Leon Krajačić (Belišće) – Ivan Bilić (Trojan Pula) 2:0 (poluga na ruci, 1. runda).

Odgovori

Back to top button