MMA

Khabib vjeruje kako će Volkanovski biti teži protivnik Islamu Makhachevu od Oliveire

Najveća svjetska MMA organizacija je za 11. veljače na UFC 284 priredbi u Perthu dogovorila okršaj između prvaka lake kategorije Dagestanca Islama Makhacheva (23-1) i najboljeg u perolakoj diviziji Australca Alexandra Volkanovskog (25-1).

Ulog u tom meču bit će pojas u lakoj kategoriji i prvo mjesto na ‘P4P’ ljestvici.

Makhachevu će to biti prva obrana naslova nakon što je prije mjesec dana ‘submissionom’ u drugoj rundi svladao Charlesa Oliveiru.

Islam i Alexander već su godina u sjajnoj formi, Dagestanac ima 11, a australski borac čak 22 pobjede u nizu, 12 otkad je stigao u UFC.

Bivši prvak, a danas uspješan trener Khabib Nurmagomedov ističe kako je Volkanovski mnogo opasniji protivnik za Islama Makhacheva od Oliveire.

– Uoči posljednje borbe protiv Oliveire rekao sam Islamu kako će Volkanovski biti teži protivnik. Još prije borbe razmišljali smo kako bi Charles mogao pasti na vaganju, a onda bi uskočio Alexandar – kazao je Khabib Nurmagomedov i nastavio:

– Volkanovski i Oliveira posjeduju bogato iskustvo, no Alexandar je bolji govorimo li o srčanosti i borilačkoj inteligenciji. Vjerujem da će Volkanovski biti teži protivnik Islamu od Oliveire. Ali koga to briga, Makhachev će i njega završiti.

Odgovori

Back to top button