MMA

Khabib smatra kako je Oliveira zaslužio pojas prvaka: Bila bi sramota da je pobijedio Chandler

Charles Oliveira je naslijedio Khabiba Nurmagomedova na UFC-ovom tronu lake kategorije. Brazilski MMA borac je na UFC 262 priredbi u Houstonu prekidom u drugoj rundi stigao do naslova prvaka. Neporaženi Dagestanac smatra kako je Do Bronx zaslužio pojas.

– Do meča za naslov imao je osam pobjeda u nizu, a sedam je završio prekidom. Jedino je protiv Tonyja Fergusona slavio nakon sudačke odluke. A onda je i Michaela Chandlera pobijedio prekidom. Mnogo prekida i rekorda, zaslužio je biti prvak – istaknuo je Khabib Nurmagomedov i podvukao:

– A da je Chandler osvojio naslov to bi bila sramota. Dvije borbe u UFC-u i već bi bio prvak? To ne bi bilo u redu. Oliveira je mnogo toga prošao, napredovao i drago mi je zbog njega.

Dagestanac vjeruje kako Oliveira neće biti dugo prvak, već iduće godine tron bi mogao preuzeti Islam Mahačev, ali ne od Brazilca.

– Kad Islam napadne naslov pojas prvaka više neće biti kod Oliveire. Tamo će biti jedan drugi prvak, a to je Dustin Poirier. Poštujem Oliveiru i zaslužio je biti prvak, ali pojas neće dugo biti u njegovom vlasništvu – zaključio je Khabib Nurmagomedov.

Odgovori

Back to top button