Boks

Hrvatski boksači u utorak putuju za Pariz gdje traže vizu za Olimpijske igre u Tokiju

Došao je i taj dan, izazov karijere za naše najbolje boksačice i boksače. U utorak, 1. lipnja 2021. četvero hrvatskih reprezentativaca putuje za Pariz na olimpijske kvalifikacije od 4. do 8. lipnja 2021. (nastavak europskih kvalifikacija iz ožujka 2020. u Londonu), piše na službenoj stranici HBS-a.

Za plasman na Olimpijske igre u Tokiju borit će se boksačice Nikolina Ćaćić (57 kg) i Marija Malenica (60 kg), te boksači Luka Plantić (81 kg) i Marko Milun (+91 kg).

S naše dvije boksačice i dva boksača za Pariz, gdje će se natjecanje odvijati pod strogim epidemiološkim mjerama i pod okriljem Međunarodnog olimpijskog odbora, u potpunoj izolaciji sportaša i službenih osoba, putuju samo njihovi treneri: Ante Matas, Franjo Kristić, Tomislav Bašić i Leonardo Pijetraj.

Prema preliminarnom rasporedu u Parizu, prvog dana natjecanja, u petak 4. lipnja u ring će naše hrabre reprezentativke, Nikolina Ćaćić i Marija Malenica koju mogu postati prve Hrvatice u povijesti koje će se boriti na olimpijskom boksačkom turniru.

Najteži posao ima Marija Malenica koja u prvom meču boksa protiv Francuskinje Maive Hamadouche, dok Nikolinu Ćaćić u osmini finala čeka Letonka Amanda Millere.

Ključni okršaj u poluteškoj kategoriji u petak, 4. lipnja čeka i našeg prvaka Luku Plantića koji se bori protiv Armenca Gora Nersesyana.

Superteškaš i izgledni olimpijski adut Marko Milun prvi će meč prema rasporedu imati 5. lipnja protiv britanskog boksaša Frazera Clarkea.

Odgovori

Back to top button