MMA

Khabib se zahvalio Dani Whiteu i vodstvu UFC-a: I moj otac ti to ne bi zaboravio

Khabib Nurmagomedov je na UFC 254 priredbi krajem listopada prošle godine u Abu Dhabiju svladao Amerikanca Justina Gaethjea gušenjem u drugoj rundi. Neporaženom Dagestancu bila je to 29 pobjeda u karijeri i treća obrana naslova u lakoj kategoriji. Nakon borbe je zaplakao i objavio kraj karijere.

– To je bila moja posljednja borba u UFC-u – rekao je Khabib nakon što je nakon slavlja simbolički bacio rukavice u ring, te dodao:

– Razgovarao sam s majkom i odlučio sam da više neću ući u oktogon bez oca. Obećao sam joj da će mi ovo biti posljednja borba

Njegov otac koji je imao nemjerljiv utjecaj na karijeru preminuo je nekoliko mjeseci ranije od posljedica koronavirusa.

Šef najjače MMA organizacije Dana White nekoliko je puta razgovarao s Khabibom, ali je prvak ostao kod riječi da se više ne želi boriti.

Okrenuo se biznisu, a postao je i vlasnik MMA promocije Eagle Fighting Championship.

Nakon što je White objavio kako je Khabib ostao pri svojoj odluci, javio se i prvak koji je u svojoj poruci napisao:

‘To je bila dobra večera s nekim sjajnim ljudima. Dana White, hvala brate tebi i cijelom UFC timu što sam dobio priliku dokazati se, vi ste promijenili mnoge živote zbog ovog sporta.

Dana, nikad neću zaboraviti kakav stav si imao prema meni, a i moj otac ti to ne bi zaboravio. I moji sinovi će te zauvijek pamtiti. Danas je to bio jedan pravi razgovor između pravih ljudi.

Zahvalio bih se svom timu, sparing partnerima i fanovima. Nadam se da prihvaćate moju odluku i da me razumijete’.

Neporaženi Khabib je tako zaključio karijeru nakon 29 pobjeda.

Odgovori

Back to top button