MMA

Khabib otkrio protiv koga se želio boriti tijekom karijere

Neporaženi Dagestanac Khabib Nurmagomedov je tijekom sjajne MMA karijere izborio 29 pobjeda, od kojih je 13 bilo u UFC-u.

Bivši prvak UFC-ove lake kategorije tri puta je obranio naslov, a u posljednjem meču u listopadu 2020. je ‘submissionom’ svladao Justina Gaethjea.

U bogatoj karijeri pobijedio je još vrhunskih boraca poput Conora McGregora, Dustina Poiriera, Rafaela dos Anjosa, Ala Iaquintu…

Khabib je nedavno otkrio tri borca s kojima se želio boriti tijekom karijere, a te borbe se nikada nisu dogodile.

Na vrhu tog popisa je Tony Ferguson. Njihov je meč čak pet puta otkazivan.

– Želio sam se boriti protiv Tonyja Fergusona, ali se ta borba nikada nije dogodila. A tu je još nekoliko boraca. Georges St-Pierre je jedan od njih i njega jako poštujem. Odrastao sam gledajući njegove borbe. Kada je postao UFC-ov prvak 2007. godine, ja još nisam počeo profesionalnu karijeru. Bio sam amaterski borac i sa svojim ocem sam gledao mnogo njegovih mečeva. GSP mi je bio uzor – rekao je Khabib Nurmagomedov i dodao:

– Prije šest, sedam godina silno sam želio borbu protiv Anthonyja Pettisa, jer on je tada bio prvak. No izgubio je od Rafaela dos Anjosa, te je njegova karijera krenula silaznom putanjom i više se nikada nije vratio. Dakle, tijekom karijere sam se želio boriti protiv Anthonyja Pettis, GSP-a i Tonyja Fergusona.

Odgovori

Back to top button