MMA

Khabib ne žali što je odlučio završiti karijeru: Bio je to zatvor

Khabib Nurmagomedov je trijumfom protiv Justina Gaethjea u listopadu prošle godine na UFC 254 priredbi stigao do 29. pobjede u karijeri. Neporaženi Dagestanac je po treći put obranio naslov prvaka lake kategorije, a onda je objavio kraj karijere.

Šef UFC-a Dana White pokušao je nagovoriti Khabiba na povratak, ali prvak je ostao čvrsto kod svoje odluke.

Okrenuo se biznisu, ima svoju borilačku promociju, te želi postati trener. Raduje se što više ne mora trenirati kao profesionalni sportaš.

– Život profesionalnog sportaša je kao u zatvoru. Svaki dan je gotovo isti – treniranje, odmaranje, pa opet treniranje i odmaranje. Živite u istom režimu, pod jednakim ritmom i nemate vremena usporiti. Ako to promijenite onda više niste prvak, sada sam se toga oslobodio. Bio je to zatvor – kaže Khabib Nurmagomedov, ali nešto mu ipak nedostaje:

– Natjecanja, to mi fali. Nedostaje mi mnogo stvari zato što sam to cijeli život radio. Ali ne žalim što sam tako odlučio. Natjecateljsko okruženje, treninzi, skidanje kilaže i slične stvari, to mi nedostaje. Ovisan si o tome. Ponekad želim ući u oktogon i boriti se pet rundi. No jednom sve to moraš napustiti…

Nakon Khabibova odlaska pojas UFC-ova prvaka lake kategorije osvojio je Charles Oliveira koji je na UFC 262 priredbi u Houstonu prekidom pobijedio Michaela Chandlera.

– Vrijeme će pokazati jesam li donio dobru odluku. Uvijek će biti izazivača i novih prvaka, mnogo je gladnih boraca. No u ovom sportu morate znati kada je kraj. Ne morate imati milijune, ali ste zadovoljni s onim što imate. Ta mirnoća je najveće bogatstvo – podvukao je bivši prvak.

Odgovori

Back to top button