MMA

Kadestam uoči okršaja protiv Soldića: Borba će završiti nokautom

Hrvatski MMA borac Roberto Soldić sljedećeg će vikenda nastupiti na ONE-ovo premijernoj priredbi u SAD-u.

RoboCop će se na ONE Fight Night 10 eventu u Broomfield u Coloradu boriti protiv Šveđanina Zebaztiana Kadestama.

Šveđanin je bivši prvak ONE-ove velter kategorije i pravi nokauter. U karijeri je izborio 14 pobjeda, a do njih 12 je stigao nokautom.

Kadestam je dobro upoznat sa Soldićevim vještinama.

– Moćan je i ima dobar tajming. Njegova lijeva ruka je dobra i sjajno boksa. Bolji je boksač nego kickboksač, moram biti oprezan, jer ne želim završiti u nokautu. Sigurno ima bogat arsenal – kazao je Zebaztian Kadestam i dodaje:

– On je borac koji se uvijek kreće prema naprijed i to mi dobro odgovara. Ali ne sumnjam da je jako dobar borac. Snažno udara, a kad primi udarac, uzvrati s dva. Sigurno će biti težak meču za obojicu.

Šveđanin ističe kako će Soldić pokušati hrvati, ali da za to ima rješenje.

Tijekom karijere je nokautirao neke vrlo dobre borce kao što su Luis Santos, Agilan Thani i Iuri Lapicus, no hrvači poput Bena Askrena i Murada Ramazanova s lakoćom su ga nadjačali.

– Vjerujem da će Soldić pokušati hrvati protiv mene, svi se na to odluče. Neće me iznenaditi, to je MMA. Pruži li mu se prilika srušiti i udarati me laktovima u lice, on će to i napraviti – rekao je Zebaztian Kadestam i podvukao:

– Borba mora završiti nokautom, sve ostalo nije dovoljno. Mislim da meč neće odlučivati suci. Netko mora zaspati i nije me briga hoću li to biti ja, nadam se samo dobroj borbi.

>>> Pogledajte kako je na nedavnom državnom prvenstvu u savateu (combat) borac od 167 kg ispao iz ringa i umalo pao na sutkinju

Odgovori

Back to top button