MMA

Jonesov trener tvrdi kako Bones još nije pokazao koliko je opasan

Brandon Gibson i Greg Jacksona godinama treniraju jednog od najboljih MMA boraca Jona Jonesa i brinu se za usavršavanje svake njegove borilačke vještine. Bivši prvak poluteške kategorije prošle je godine odlučio prijeći među teškaše i svi s nestrpljenjem čekaju njegov novi nastup.

No njegov debi u teškoj kategoriji mjesecima se odgađa, jer se ne može dogovoriti s UFC-ovim vodstvom i Denom Whiteom oko honorara u novom ugovoru.

Trener Brandon Gibson je u posljednjem intervjuu izjavio kako je Bones vrlo uporan i ne prestaje vježbati.

– Jones želi biti prvak teške kategorije. Drži rekord po broju osvojenih naslova i on je najdominatniji prvak u povijesti UFC-a. Nije važno kada će osvojiti pojas, za nekoliko mjeseci ili godinu dana – tvrdi Brandon Gibson i nastavlja:

– Jon ima 33 godine i njegov teškaški vrhunac tek dolazi. Trenirat će koliko bude potrebno i to ćemo napraviti na pravi način, a u međuvremenu treba donijeti nekoliko poslovnih odluka.

Trener osjeća kako Bones još ima prostora za napredak, te želi da njegov borac bude sportaš svaki dan u godini.
– Inspiraciju mora pronaći u Kobeju Bryantu i LeBronu Jamesu, koji su nastavili s velikim uspjesima u srednjim ili kasnim tridesetima, a Jon to ima – istaknuo je Brandon Gibson i dodao:

– Bio je uspješan u svojim dvadesetima i dominirao u poluteškoj kategoriji. Naravno da mu je cilj postati teškaški prvak, ali on se također želi posvetiti sebi i biti kompletan profesionalni sportaš. Mislim da još nije pokazao koliko je opasan. Jones se uskoro vraća.

Brandon Gibson je uvjeren kako će Jon Jones, kada osvoji pojas prvaka, dugo vremena provesti na tronu teške kategorije.

Odgovori

Back to top button