MMA

Jones tvrdi kako Whiteu više nije draga osoba: Nemam što izgubiti, pa i Bellator me može platiti

Bivši UFC-ov prvak poluteške kategorije i po mnogima jedan od najboljih boraca u povijesti Jon Jones ne skriva svoje nezadovoljstvo tretmanom najjače MMA organizacije. Bones još uvijek čeka svoj debi u teškoj kategoriji, a nedavno je istaknuo kako želi borbu protiv novog prvaka Francisa Ngannoua, ali ne pod svaku cijenu.

Naime, Jones još nije potpisao novi ugovor s UFC-om, te smatra kako bi za borbu protiv kamerunskog udarača trebao dobiti ne manje od deset milijuna dolara.

U jednom je trenutku nabacio UFC-ovom šefu Dani Whiteu kako bi mogao i napustiti promociju ne budu li se mogli uskoro dogovoriti.

– Kad bih napustio UFC, neka bi druga organizacija bila na dobitku. Volio bih da je moj odnos s Danom bolji, barem kao što je bio nekad. Znam da želi zaraditi stotine milijuna dolara na meni, ali mislim da mu više nisam draga osoba – kaže Jon Jones i dodaje:

– Budem li želio napustiti UFC vjerojatno ću se trebati umiroviti. No mislim kako vlasnici Bellatora i još nekih promocija imaju dovoljno novca kako bi me mogli platiti da dođem kod njih i biti im zaštitno lice promocije.

Bones nastavlja trenirati, ali nema želju ući u oktogon sve dok ne postigne dogovor s UFC-om kojim bi bio zadovoljan.

– Nemam što izgubiti, želim biti plaćen onoliko koliko mislim da vrijedim. Vjerujem da će UFC shvatiti da su tvrdoglavi i da u meni imaju jednog posebnog sportaša. Tada bismo se mogli dogovoriti – kazao je Jon Jones i zaključio:

– Poznajem neke UFC borce koji žive u dvorani jer si ne mogu priuštiti stan. Ljudi će me više pamtiti po borbi za svoja prava nego po osvojenim pojasevima. I Cormieru su povećali primanja kada je prešao u tešku kategoriju, to tražim i ja. A Ngannou je zastrašujuć tip i postoji velika šansa da mi slomi čeljust. Znam da me može nokautirati i spreman sam na to. Samo želim veća primanja.

Odgovori

Back to top button