Boks

Josip Ćorić pobijedio Andriju Lončara te izborio put na SP

U Boksačkom centru Zagreb održan je posljednji kriterijski sparing za izbor boksača za Svjetsko prvenstvo mlađih seniora u Poljskoj od 10. do 24. travnja 2021. godine. Izbornik Dražen Kuhar imao je još dvojbu u superteškoj kategoriji (+91 kg) u kojoj se tražio sedmi član reprezentacije za nastup na SP-u u Kielcu, piše na službenoj stranici HBS-a.

U izravnom sparing-meču za mjesto među putnicima za Poljsku borili su se aktualni prvak Hrvatske Andrija Lončar (David Koprivnica) i lanjski prvak Josip Ćorić (Joker Split) koji ranije nije mogao boksati zbog zdravstvenih poteškoća.

Iskusniji Josip Ćorić (rođen 2002.) iskoristio je pruženu priliku, pokazao se spremnijim u uzbudljivom dvoboju s mlađim Lončarom i izbornik Kuhar, inače trener u BK David Koprivnica, potpuno zasluženo uvrstio ga je na popis reprezentativaca za Svjetsko prvenstvo.

Vrlo perspektivni Josip Ćorić, rođeni Čapljinac, iza sebe već ima niz odličnih rezultata, a lani je branio boje Hrvatske na Europskom prvenstvu mlađih seniora u Budvi i postigao uspjeh za pamćenje – osvojio je brončanu medalju na EP-u. Ćorić je početkom ove godine kao hrvatski reprezentativac boravio i na dvotjednim pripremama u Nacionalnom boksačkom centru u Ukrajini.

Konačan popis Hrvatske za SP mlađih seniora u Kielcu:

Kategorija do 60 kg: Alen Ahmetović (2003.) BK Nokaut, rezerva: Antun Lovaković (2002.) BK Radnički

Kategorija do 64 kg: Andi Idrizi (2003.) BK Nokaut

Kategorija do 69 kg: Petar Krešimir Knežević (2003.) BK Sv. Donat, rezerva: Petar Pavček (2002) BK Nokaut

Kategorija do 75 kg: Antonio Grabić (2003.) BK Leonardo

Kategorija do 81 kg: Denis Črepinko (2003.) BK Thor

Kategorija do 91 kg: Borna Lončarić (2003.) BK David, rezerva: Kristijan Duje Gaćina (2002.) BK Gladijator

Kategorija +91 kg: Josip Ćorić (2002.) Joker Split, rezerva: Andrija Lončar (2003.) David Koprivnica.

Odgovori

Back to top button