MMA

Jones: Ja sigurno neću samo stajati u oktogonu kao što je to učinio Stipe

Francis Ngannou je nokautom u drugoj rundi pobijedio Stipu Miočića i osvojio naslov UFC-ova prvaka teške kategorije. Američko-hrvatski borac je u svojoj objavi na društvenim mrežama pokušao objasniti razloge poraza, a njegova izvedba razočarala je i bivšeg prvaka poluteške kategorije i vjerojatno sljedećeg Francisova suparnika Jona Jonesa.

– Impresionirani ste snagom nokauta, ali ja sam jedno desetljeće dokazivao da snažni udarci ništa ne znače. Bježao sam i bržim udaračima, imam čvrstu bradu… – istaknuo je Jon Jones, te dodao:

– Ne zaboravite ni borilački IQ, raspon ruku, brzinu…

Bones je nabrojao svoje prednosti, a dotaknuo se i Miočićeve taktike:

– Ja sigurno neću samo stajati u oktogonu kao što je to učinio Stipe.

Jones je nakon meča između Miočića i Ngannoua na društvenim mrežama ostavio nekoliko poruka a među njima i onu: ‘Pokažite mi novac’, kojom je želio dati do znanja UFC-ovom vodstvu i Dani Whiteu kako želi dobar honorar za moguću borbu protiv kamerunskog udarača.

Jones je jedan od najtalentiranijih boraca. Ako netko može sastaviti slagalicu kojom bi se moglo pobijediti Ngannoua, onda je to on – kaže Cormier

– Što god se događalo između Jonesa i mene, znam da se on ne plaši Francisa Ngannoua. Bez veze je da ljudi uopće tako razmišljaju – kazao je Daniel Cormier, te istaknuo kako bi se UFC vrlo lako mogao okrenuti i na neku drugu kombinaciju i revanš dvoboju između Francisa Ngannoua i Derricka Lewisa:

– Sada počinje igra između Dane Whitea i Jona Jonesa. Bones traži novac, a Dana mora pokazati kako ima i drugih kombinacija. To su pregovori na visokoj razini. No znajte, Jones stvarno vjeruje kako može pobijediti Ngannoua kao i svaki veliki borac.

Neke su kladionice u svoju ponudu već uvrstile okršaj između Ngannoua i Jonesa, a Kamerunac je favorit. Tečaj na njegovu pobjedu je 1.50, a na trijumf Bonesa – 2.70.

– Jon Jones je jedan od najtalentiranijih boraca. Ako netko može sastaviti slagalicu kojom bi se moglo pobijediti Ngannoua, onda je to on – zaključio je Daniel Cormier.

Odgovori

Back to top button