MMA

Jon Jones otkrio zašto je prešao u tešku kategoriju

Bivši prvak UFC-ove poluteške kategorije i jedan od najboljih boraca u povijesti Jon Jones za desetak da će debitirati u kraljevskoj diviziji najveće svjetske MMA organizacije.

Okršaj između Bonesa i Ciryla Ganea predvoditi UFC 285 priredbu, koja će se 4. ožujka održati u T-Mobile Areni u Las Vegasu.

To će Jonesu biti prvi meč nakon tri godine pauze. Naime, posljednju je borbu imao početkom veljače 2020. kada je jednoglasnom odlukom sudaca svladao Dominicka Reyesa.

A u nedavnom intervjuu je otkrio zašto se odlučio prijeći u tešku kategoriju.

– Prestao sam proučavati snimke drugih borbi, treninzi su postali jednolični, sve je sličilo kao na još jedan dan u uredu. Više nisam osjećao strah. Nitko me više nije mogao prestrašiti, a honorari su bili sve slabiji – kazao je Jon Jones i nastavio:

– Nisam se više mogao boriti s protivnicima kao što je Reyes, koji je još u školi sanjao o tom meču. Do tog trenutka za njega nitko nije znao. Tražio sam više, želio sam probuditi nemir u sebi i ponovno osjetiti strah. I sad sam u toj poziciji, ponovno to osjećam. Teška kategorija nikad nije bila strašnija i drago mi je što sam dio toga…

Odgovori

Back to top button