Boks

Furyjev otac: Tysonu ne treba još jedan meč protiv Wildera, mogao bi ga ubiti

John Fury, otac WBC-ova prvaka teške kategorije Tysona Furyja, nedavno je izjavio kako ne bi želio da njegov sin boksa četvrti meč protiv Deontaya Wildera.

Naime, Kralj Cigana je dosad tri puta boksao protiv Brončanog bombardera.

Prvi obračun 2018. u Staples Center dvorani u Los Angelesu završio je remijem.

Fury se oporavio od dva nokdauna i borio se s Wilderom do neodlučenog ishoda. Deontay je nakon dvanaest rundi obranio WBC-ov naslov.

No Fury je u revanšu 2020. u MGM Grand Garden Areni u Las Vegasu pobijedio Wildera prekidom u sedmoj rundi i osvojio pojas WBC-ova prvaka.

Njihova trilogija je završila u listopadu 2021. u T-Mobile Areni u Las Vegasu, kada je Fury nokautom u jedanaestoj rundi pobijedio Brončanog bombardera.

Prije nekoliko dana Wilder je izjavio kako bi se vrlo rado i po četvrti put u ringu našao s Kraljem Cigana.

No ta se ideja ne sviđa Tysonov ocu.

– Bit ću jako nervozan dođe li do njihove četvrte borbe. Plašim se da bi Tyson mogao ubiti Wildera. Pa Deontay ima ozljedu glave, koja bi od siline Tysonovih udaraca mogla puknuti – istaknuo je John Fury i podvukao:

– A takve stvari se ne mogu popraviti. Tysonu ne treba još jedan meč protiv Wildera, mogao bi ga ubiti. Već ga je pobijedio i on više ne predstavlja prijetnju. I ja želim biti miran, ne bih volio živjeti da znam kako je moj sin nekoga ubio u ringu.

Odgovori

Back to top button