MMA

Jon Jones bi se borbama moga vratiti tek dogodine, sve su manje šanse za meč protiv Stipe Miočića

Jedan od najboljih MMA boraca Jon Jones ove se godine neće vraćati u oktogon, potvrdio je nedavno UFC-ov predsjednik Dana White.

Fanovi njegov povratak već čekaju dvije i pol godine, otkad je odlučio prijeći u tešku kategoriju.

Prije nekoliko mjeseci je označena je UFC 282 priredba, koja se održava 10. prosinca, kao mogući event na kojem vraća u akciju. No od toga nema ništa.

– Nadam se da ćemo ga vidjeti u kavezu početkom sljedeće godine – rekao je UFC-ov šef Dana White.

Mnogo se govorilo kako bi Jonesov potencijalni protivnik mogao biti Stipe Miočić i to u meču za privremenog prvaka, jer se Francis Ngannou od ožujka oporavlja od operacije koljena.

Kada bi se Bones vratio u prosincu, onda bi njegov protivnik vjerojatno bio Miočić. No sada se čini kako UFC želi Jonesu u debiju dati borbu za prvaka teške kategorije.

Kamerunac bi se borbama mogao vratiti početkom sljedeće godine, a njegova sljedeća obrana naslova mogla bi biti upravo protiv Jonesa.

Naravno, Ngannou i UFC još se moraju dogovoriti o uvjetima u novom ugovoru.

A što je sa Stipom Miočićem. Američko-hrvatski borac nije se borio od ožujka prošle godine kada je u borbi za naslov izgubio protiv Ngannoua.

U kolovozu je proslavio 40. rođendan i tko zna može li ponovno stići do trona. Stipe je jasno dao do znanja kako se ne želi tako oprostiti, te mu je želja imati još jednu borbu protiv Ngannoua.

No ove godine sigurno se neće boriti protiv Kamerunca, a izgled ni protiv Jonesa. Tko zna ima li onda koji protivnik koji bi mogao zainteresirati Miočića za povratak u oktogon.

Teško, Stipe vjerojatno razmišlja samo o meču u kojem bi mogao ponovno osvojiti pojas prvaka UFC-ove teške kategorije.

Odgovori

Back to top button