MMA

Jiri Prochazka više nije UFC-ov prvak! Čeh se teško ozlijedio, dogovorena nova borba za naslov

Češki borac Jiri Prochazka više nije UFC-ov prvak poluteške kategorije. Naime, Jiri se trebao 10. prosinca u revanšu boriti protiv Brazilca Glovera Teixeire, no teško je ozlijedio rame, te je otkazao meč.

Čeha sada čeka oporavak od najmanje šest mjeseci, a kako ne želi kočiti kategoriju napustio je tron poluteške kategorije.

‘Razočaran sam jer moram objaviti kako neću braniti pojas prvaka na UFC 282 priredbi. Ozlijedio sam se na treningu u Las Vegasu dok sam završavao pripreme za obranu naslova u poluteškoj kategoriji’, piše u priopćenje Jirija Prochazke, te slijedi objašnjenje:

‘Ozlijedio sam rame i potrebna je operacija. To će me udaljiti od borbi barem šest mjeseci. Nakon razgovora s vodstvom UFC-a odlučio sam da neću kočiti polutešku kategoriju i napuštam titulu prvaka.

Najveća svjetska MMA organizacija odmah je dogovorila novu borbu za naslov. Tako će 10. prosinca UFC 282 priredbu u T-Mobile Areni u Las Vegasu predvoditi meč za pojas prvaka UFC-ove poluteške kategorije između Jan Blachowicza i Magomeda Ankalaeva.

A Glover Teixeira koji se trebao boriti protiv Prochazke odbio je zamjenskog borca. Moguće da se Brazilac sljedeće godine bori s pobjednikom meča Blachowicz – Ankalaev za naslov prvaka.

Odgovori

Back to top button