MMA

Je li Chimaev svojom porukom najavio povlačanje iz MMA? ‘Mislim da sam gotov’

Khamzat Chimaev (9-0) se prije nekoliko dana u svojoj objavi na društvenim mrežama zahvalio Dani Whiteu i UFC-u što su mu omogućili pripreme pod liječničkim nadzorom u APEX institutu u Las Vegasu. Čečenski MMA borac koji inače živi i trenira u Švedskoj morao je po treći put otkazati okršaj protiv Leona Edwardsa koji je bio dogovoren za 13. ožujka, jer je ponovno počeo osjećati posljedice koronavirusa.

U nedavnoj objavi činilo se kako je Khamzat mnogo zadovoljniji te je čak najavio povratak borbama u lipnju. No kao da se preko noći sve promijenilo.

‘Želim vam se svima zahvaliti na podršci u mom putu kroz ovaj sport. Mislim da sam gotov. Istina, nisam uzeo pojas, no to nije najvažnija pobjeda u mom životu. Možda će vas uznemiriti, no moje srce i tijelo mi sve govore. Želim se zahvaliti svom All Star timu u Švedskoj i također veliko hvala UFC-u’, napisao je Khamzat Chimaev na svom Instagramu.

Neporaženi UFC-ov borac želio se uskoro vratiti u oktogon te je u Švedskoj počeo pripreme. No već na prvim treninzima javili su se problemi, brzo je gubio snagu i teško je disao.

Khamzatov menadžer Majdi Shammas prije nekoliko tjedana je otkrio strašne detalje s priprema:

– Bilo mu je jako loše. Nije mogao povezati dvije runde. Prekinuo je trening i otišao je u bolnicu. Od tamo me nazvao i mislio je kako će umrijeti. Situacija je bila vrlo ozbiljna.

Khamzat Chimaev ima želju vratiti se borbama, ali kako i sam ističe zdravlje je na prvom mjestu. Ne bude li mogao trenirati punom snagom vjerojatno bi uskoro mogao donijeti konačnu odluku i povući se iz MMA.

Odgovori

Back to top button