MMA

Je li Bo Nickal američki Khabib? Legenda poručuje: Ne treba žuriti

Amerikanac Bo Nickal se nakon uspješne hrvačke karijere na studentskim natjecanjima okušao u slobodnoj borbi.

Osvajač zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu za hrvače do 23 godine (Budimpešta, 2019.) svojim je nastupima oduševio MMA publiku.

Dokazao je kako posjeduje ogromno hrvačko znanje, te su ga na društvenim mrežama prozvali – američki Khabib.

Naravno, dvije pobjede u profesionalnoj karijeri nisu ni približno dovoljne da se Bo Nickal može uspoređivati s bivši prvakom UFC-ove lake kategorije.

Nekadašnji prvak, a danas UFC-ov komentator Michael Bisping također smatra kako se ne treba zaletavati, te je prerano prognozirati kakvu bi mogao imati karijeru.

– Treba biti oprezan. Zato što je odličan hrvač i pobjeđuje ne znači da može doći u UFC. I ako jednog dana stigne u UFC tko zna hoće li nastaviti dominirati protiv najboljih svjetskih boraca – kazao je Michael Bisping i nastavio:

– Trenirao sam s mnogim hrvačima i znam kako je potpuno drukčije natjecati se u slobodnoj borbi. Vjerujem kako će Bo Nickal imati sjajnu karijeru, ali ne treba žuriti s pohvalama.

Bo Nickal trenutačno nastupa u Dana White’s Contender Series natjecanju i bude li nastavio pobjeđivati mogao bi od UFC-a dobiti ugovor.

Ove je godine imao svoja prva dva profesionalna nastupa koje je završio vrlo uvjerljivo.

U prvom meču je za 33 sekunde nokautirao Johna Nolanda, a prije nekoliko dana je na DWCS natjecanju ‘submissionom’ (rear-naked choke) nakon minute svladao Zacharyja Borrega.

Odgovori

Back to top button