MMA

Israel Adesanya objasnio kakav je njegov sljedeći protivnik

Brazilac Alex Pereira je nakon tri meča u UFC-u i trijumfom u posljednjem okršaju protiv Seana Stricklanda dobio priliku boriti se za naslov prvaka srednje kategorije.

U glavnoj borbi UFC 281 priredbe koja će se 12. studenog održati u Madison Square Gardenu prvaka Israel Adesanya protiv Pereire šesti put brani pojas.

Izzy i Alex dobro se poznaju još iz kickboksačkih dana, a tijekom karijere dvaput su se međusobno borili.

Brazilski borac je oba puta bio uspješniji, a Israel posebno pamti onaj drugi iz 2017. kada je izgubio brutalnim nokautom. Adesanya će za koji mjesec imati priliku uzvratiti Pereiri.

– Te dvije borbe su dio povijesti. U prvoj su suci bili na njegovoj strani, a u drugoj je iskoristi moju pogrešku u trećoj rundi. To je dio njegove priče, a sada je vrijeme za mene. Više se ne može skrivati iza velikih rukavica s jastucima. Sada mora koristiti mozak, kretati se i pogađati, zato sam ja uspješan – objasnio je Israel Adesanya i dodao:

– Napokon sam dobio protivnika koji se neće povući nakon runde ili dvije kada shvati da je protiv mene nemoćan. Stalno će me napadati i pokušati prekidom završiti našu borbu. A svaki put kada se netko želi potući sa mnom, ja podignem ljestvicu.

Odgovori

Back to top button