MMA

Israel Adesanya nema ništa protiv da mu sljedeći protivnik bude Alex Pereire: Pa nije to kickboxing

Sjajni brazilski kickboksač Alex Pereira debitirao je u UFC- u krajem prošle godine i nakon dvije pobjede dobio je priliku boriti se protiv četvrtorangiranog izazivača Seana Stricklanda.

Pobijedi li Pereira u tom meču lako bi mogao dobiti borbu za naslov.

Njihov okršaj je na programu UFC-ove priredbe koja će se održati 2. srpnja, a koju predvodi dvoboj za naslov u srednjoj kategoriji između prvaka Israela Adesanye i Jareda Cannoniera.

Mnogima je jasno zašto najveća svjetska MMA organizacija u vatru gura Alexa Pereiru. Naime, Brazilac je dvaput pobijedio Adesanyu u kickboxingu.

– Mogu se boriti protiv bilo koga, ali mi se ne sviđa kako se pumpa ozračje oko Alexa Pereire. Jiri Prochazka osvojio pojas prvaka u trećem UFC-ovom nastupu. Mislim da je Anderson Silva to napravio u svom drugom UFC nastupu. Dakle, sve je u redu, ali Pereira je novak u MMA-u, a ja sam već godinama u tome – kazao je Israel Adesanya.

No mnogi smatraju kako bi brazilski borac mogao stvoriti velike probleme Izzyju.

– Ova TikTok generacija ima pamćenje od 15 sekundi i mnogo toga zaboravljaju. Oni su vidjeli kako me nokautirao, ali nisu gledali prvi meč, a niti drugi do završnice. Pa nije to kickboxing, nego MMA. Jedva čekam zabiti mu rukavice u glavu, no prvo moram pobijediti Jareda Cannoniera – istaknuo je Israel Adesanya.

Izzy će na UFC 276 priredbi u Las Vegasu po peti put braniti pojas prvaka srednje kategorije.

– Snažan je i ne smijem ga podcijeniti. No nije on najbolji izazivač protiv kojeg se borim. Mislim da ću lagano stići do pobjede. Jamčim da će biti zabavno, a meč bi mogao biti kao onaj protiv Paula Coste – podvukao je Israel Adesanya.

Odgovori

Back to top button