MMA

Islam Makhachev želi biti poput Khabiba: On je velik čovjek i prvak

Neporaženi Khabib Nurmagomedov se nakon uspješne MMA karijere u kojoj je izborio 29 pobjeda i tri puta obranio naslov UFC-ova prvaka lake kategorije posvetio trenerskom poslu.

Prošlog vikenda bio je uz svog učenika vikenda Islama Makhacheva koji je UFC Fight Night priredbi u Las Vegasu u četvrtoj rundi gušenjem svladao Thiaga Moisesa.

Dagestancu je to bila osma pobjeda u nizu i uskoro bi trebao upasti među Top borce lake kategorije.

‘Khabib kaže da Islam Makhachev želi još jednu borbu do kraja godine, te da bude izabran za borca godine. Ima već dvije pobjede ove godine protiv Drewa Dobera i Thiaga Moisesa.

No konkurencija za tu nagradu je velika, a favoriti su još Usman, Moreno i Ngannou, pa i Poirier’, napisao je Brett Okamoto na Twitteru nakon razgovora s Khabibom Nurmagomedovim.

Mnogi Makhacheva gledaju kao Khabibova nasljednika. Islam se nakon borbe protiv Moisesa osvrnuo na tu usporedbu, koja mu itekako godi.

– Kaže li netko da sličim na Khabiba s time se mogu složiti. Želim biti poput njega. On je velik čovjek i prvak. Iako ima mnogo novca i svega, on i dalje čvrsto stoji na zemlji. Khabib je u Americi bez obitelji i ostaje ovdje mjesec ili dva kako bi nam pomagao – kaže Islam Makhachev i dodaje:

– Ništa ne traži i ništa od nas ne uzima, dođe i odradi sve što je potrebno. Khabib je unajmio veliku kuću i mnogo automobila za cijeli tim, a nitko ništa nije platio. On sve plaća, mnogo se trudi i svakodnevno nam pomaže.

Odgovori

Back to top button