MMA

Henry Cejudo se vraća, želi osvojiti i naslov u perolakoj kategoriji

Henry Cejudo (16-2) najavio povratak borbama. Američki 34-godišnji borac koji je lani u svibnju objavio kraj karijere namjerava ponovno ući u oktogon.

Triple C se povukao na vrhuncu karijere, prvo je svladao Demetriousa Johnsona u meču za prvaka muha kategorije, pa je naslov obranio nokautom protiv T.J. Dillashawa, a onda je prešao u bantam kategoriju.

U lipnju 2019. je pobijedio Marlona Moraesa u meču za pojas prvaka, kojeg je prošle godine obranio nokautom protiv Dominicka Cruza. Bila je to njegova posljednja borba.

Bivši prvak u bantam i muha kategoriji odlučio je napasti naslov perolake kategorije.

– Dana White je jedan od najvećih promotora. On razumije velike borbe. Želi li se Henry ponovno boriti, a on mi je to potvrdio, bit će spreman braniti titulu nakon što pobijedi Volkanovskog. To će Dana White omogućiti – kaže Cejudov menadžer Ali Abdelaziz i nastavlja:

– Ne bude li Henry želio braniti titulu, ja u to neću biti uključen. Ja Dani ne želim lagati. Henry je častan tip, on također ne bi lagao. Moram razgovarati s Dana Whitom, Seanom Shelbyjem i Hunterom Campbellom, a svi oni moraju sjesti i s Cejudom.

Max Holloway je prvi izazivač u perolakoj kategoriji nakon pobjede protiv Yaira Rodrigueza, ali sad mu treba pauza uoči novog napada na naslov Alexandera Volkanovskog.

– Max zaslužuje borbu za pojas, ali mislim da je odličan trenutak, jer Henry se može boriti u veljači, a Max bi se onda borio protiv pobjednika. Ako izgubi, može se vratiti u bantam – rekao je Ali Abdelaziz i zaključio:

– Neće se vraćati zbog jednog meča. On dolazi zbog borbe za naslijeđe, želi tri pojasa, ali mnogo je dobrih borbi u bantamu, a i u ostatku perolake kategorije. On će uvijek biti borac.

Odgovori

Back to top button