MMA

Henderson protiv Khabibova bratića na Bellatorovom Grand Prixu lake kategorije

Bellator organizira turnir osam boraca lake kategorije na kojem će nastupiti Mansour Barnaoui, Benson Henderson, A.J. McKee, Tofiq Musayev, Usman Nurmagomedov, Sidney Outlaw, Patricky Pitbull i Alexander Shabliy.

Pobjednik Grand Prixa osvojit će nagradu od milijun dolara. Predsjednik promocije Scott Coker najavio je kako će turnir početi 10. ožujka.

Bellator je otkrio prva dva para. U prvom meču će se obračunati prvak Usman Nurmagomedov (16-0) protiv Bensona Hendersona (30-11).

Khabibovom bratiću to će biti najteži protivnik u karijeri. Usman je naslov osvojio lani u studenom kada je jednoglasnom odlukom sudaca svladao Patrickyja Pitbulla.

Benson Henderson je bivši UFC-ov prvak lake kategorije, koji je titulu prvaka tri puta uspješno obranio.

Po broju obranjenih naslova u Lakoj kategoriji dijeli prvo mjesto s B.J. Pennom, Frankiejem Edgarom i Khabibom Nurmagomedovim.

Trenutačno ima dvije pobjede u nizu, prošle godine je svladao Islama Mamedova i Petera Queallyja.

A drugi četvrtfinalni par su Tofiq Musayev (20-4) i Alexander Shabliy (22-3). Musayev je azerbajdžanski borac i trenutačno je drugi u poretku izazivača Bellatorove lake kategorije.

Nekoliko godina proveo je pod okriljem Rizina gdje ima pet pobjeda i poraz protiv Roberta Satoshija de Souze.

Prvi nastup u Bellatoru ima je u srpnju prošle godine kada je nakon 27 sekundi nokautirao Sidneyja Outlawa.

Rus Aleksandr Šablij (22-3) ima sedam pobjeda u nizu, a tri u Bellatoru. Sredinom prošle godine je nokautom u drugoj rundi svladao Brenta Primusa.

Odgovori

Back to top button