Boks

Hrvatska ženska reprezentacija na Kupu nacija u Somboru

Hrvatska ženska reprezentacija prvi nastup i provjere u novoj 2023. godini imat će na tradicionalnom 12. Kupu nacija u Somboru (Srbija) od 15. do 23. siječnja 2023. godine, piše na službenoj stranici HBS-a.

Hrvatsku će na Kupu nacija predstavljati 12 boksačica u svim dobnim kategorijama, među njima sedam osvajačica medalja na europskim prvenstvima 2022. godine!

Hrvatski ženski boks postigao je rekordne pothvate prošle godine s osvojenih osam velikih odličja koje će uvijek ponosno isticati – SARA BERAM bronca s Europskog prvenstva seniorki u Budvi, NIKOLINA ĆAĆIĆ srebro s Europskog prvenstva U-22 u Poreču; MARIELA ŠTEKO zlato, LANA PALJUŠIĆ i NIKA LOPAC bronce na Europskom juniorskom prvenstvu u Italiji; LORENA HORVAT zlato, VALERIA ŠTEKO i AGATA ŠTAJCER bronce na Europskom kadetskom prvenstvu u Turskoj!

U Somboru će boksati sve osim dvostruke brončane juniorke Nike Lopac (2021. i 2022. godine).

Prvu borbu ove 2023. godine odradila je europska juniorska prvakinja Mariela Šteko ovoga vikenda na tradicionalnom 26. “Viking Box Cupu” u Norressundbyju u Danskoj – osvojila je novu zlatnu medalju u konkurenciji 200 mladih boksačica i boksača iz 10 zemalja, a 16-godišnja Mariela prvi put je boksala u starijoj konkurenciji mlađih seniorki u tri runde po tri minute – u finalu do 63 kg jednoglasnom odlukom 5:0 pobijedila je prvakinju Danske Teresu Grenzwürker.

Marielina mlađa sestra Valeria Šteko, brončana na Europskom kadetskom prvenstvu 2022., također se trebala boriti na Viking Cupu, no suparnica je morala otkazati meč zbog užasnog nevremena u Danskoj i poteškoća u dolasku, a Valeria je odradila kvalitetne sparinge sa starijim suparnicama, prvakinjama Danske.

Izbornik ženske reprezentacije Ante Matas za Svjetski kup u Somboru odredio je sljedeće boksačice:

KADETKINJE:

do 54 kg: Valeria Šteko (BK Petar Zrinski Zagreb)

do 57 kg: Tia Zadravec (BK Čakovec)

do 64 kg: Lana Skupnjak (Thor Bartolovec)

do 70 kg: Lorena Horvat (Thor Bartolovec)

JUNIORKE:

do 54 kg: Ana Jukičić (BK Brod)

do 57 kg: Lana Paljušić (BK Petar Zrinski)

do 63 kg: Agata Štajcer (BK Kutina)

MLAĐE SENIORKE:

do 63 kg: Mariela Šteko (BK Petar Zrinski)

SENIORKE:

do 48 kg: Lea Čevra (BK Leona Zagreb)

do 54 kg: Nikolina Ćaćić (BK Omega Zagreb)

do 57 kg: Dea Bolanča (BK Pit Bull Split)

do 63 kg: Sara Beram (BK Petar Zrinski)

Zasad su za Kup nacija u Somboru od 15. do 23. siječnja 2023. prijavljene 124 boksačice iz 14 zemalja, a uz domaću Srbiju najviše predstavnica imat će Mađarska, te Rumunjska, Azerbajdžan i Hrvatska.

Odgovori

Back to top button