MMA

Glover Teixeira neće se boriti na UFC 282, nudili mu meč protiv Ankalaeva, a tražio Blachowicza

Češki MMA borac Jiri Prochazka na treningu je ozlijedio rame, te je morao otkazati meč protiv Glovera Teixeire koji je 10. prosinca trebao predvoditi UFC 282 priredbu u Las Vegasu.

Prochazka je u priopćenju objasnio i kako ne želi kočiti diviziju, te napušta tron poluteške kategorije.

Teixeira je tako ostao bez protivnika, a promocija mu je nudila meč protiv Magomeda Ankalaeva koji ima dogovoren okršaj protiv Jana Blachowicza.

Brazilac je odbio ponudu, pa je UFC meč između Blachowicza i Ankalaeva promovirala u glavnu borbu priredbe, i to za pojas prvaka poluteške kategorije.

Glover Teixeira objasnio je što se događalo nakon informacije da je Prochazka otkazao borbu.

– Ankalaev je po stilu potpuno drugačiji borac od Prochazke i rekao sam vodstvu UFC-a da mi treba više vremena za pripremu. On je kontraš i tražio sam da se protiv njega borim na UFC 283 priredbi u Brazilu. Odbili su prijedlog i kazali kako taj meč žele u Las Vegasu. S njima sam se složio, a onda im predložio da se u Las Vegasu borim boriti protiv Blachowicza. Jan se bori iz standardnog garda, dok je Ankalaev drugačiji borac – kazao je Glover Teixeira i nastavio:

– Mislim da ću se boriti protiv pobjednika iz njihovog meča, jer sam prvi na ljestvici izazivača. Ali oni mogu izabrati protivnika koga god žele, mogu uzeti i nekoga tko nije rangiran i dati mu borbu za naslov, UFC će odlučiti. No ja sam ovdje i želja mi je boriti se protiv pobjednika.

Odgovori

Back to top button