MMA

Georges St-Pierre smatra kako je Chimaevu potrebna bolja taktika želi li se boriti na elitnoj razini

Nedavnu UFC 273 priredbu u Jacksonvilleu predvodila su dva meča za naslov, ali posebnu je pozornost privukla borba između Khamzata Chimaeva i Gilberta Burnsa.

Švedsko-čečenski borac je u tri fantastične runde jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Brazilca, te stigao do pete pobjede u UFC-u i trećeg mjesta u poretku izazivača velter kategorije.

Kamzat je u tom meču napokon osjetio pravu moć suparnika, jer u dotadašnje četiri borbe u najvećoj MMA organizaciji svoje protivnike pobjeđivao prekidima i primio je tek jedan značajan udarac.

No Chimaev je u posljednjem meču primio protiv Burnsa salvu udaraca i izdržao do kraja.

Borz je primio više od stotinu udaraca. Jedan od najboljih MMA boraca u povijesti Georges St-Pierre hvali Chimaeva (11-0), no ima za njega i nekoliko savjeta.

– Za Chimaeva je to bio odličan meč. Trebao je takvu borbu, jer je do tada s lakoćom pobijedio sve svoje protivnike. Ponekad vam mora biti teško, samo tako možete ići naprijed – kazao je Georges St-Pierre i nastavio:

– Volim gledati Khamzatove borbe, ali mislim kako protiv Burnsa nije imao dobru taktiku. Mogao si je olakšati posao. Vjeruje kako može svakog pobijediti, što je dosad i činio, no tako se ne može boriti na elitnoj razini. Mora se pripremiti i držati taktike. Nema smisla ulaziti u otvorenu razmjenu udaraca. Nije dobro stalno primati udarce u glavu.

Odgovori

Back to top button