MMA

Georges St-Pierre otkrio kako je promijenio odnos s UFC-om: Tada sam počeo zarađivati milijune

Mnogi borci u najjačoj MMA organizaciji žive u sjeni UFC-ovih zvijezda. Njihovi honorari su u usporedbi sa zaradama TOP boraca relativno skromni, a put k vrhu često je vrlo težak i krvav. No neki su borci uspjeli u najjačoj organizaciji slobodne borbe steći velik novac.

Među uspješnijima je 40-godišnji kanadski borac Georges St-Pierre čije se bogatstvo procjenjuje na 30 milijuna dolara. Legendarni borac nedavno je otkrio koliko je važno znati pregovarati.

‘Borci nemaju udrugu tako da su pregovori poput igranja šaha. Neke su me organizacije željele dovesti i UFC je to znao. Bio je to pokeraški blef, rekao sam da ne želim potpisivati novi ugovor uoči borbe, nego ga hoću odraditi do kraja. To je bio veliki rizik, to je kao tržište dionica. Ako su uspješan vrijednost ti raste, a može se sve urušiti ako izgubiš’, otkrio je Georges St-Pierre u kolumni na portalu Wealth Simple i nastavio:

‘Kockao sam se i poručio UFC-u kako ne želim produžiti ugovor. Dan uoči borbe protiv Jona Fitcha ponudili su mi ludi ugovor s ogromnom ponudom jer nisu htjeli dopustiti da postanem slobodan borac. U medijima se pisalo kako zarađujem 400 tisuća dolara po borbi? Ne, zarađivao sam mnogo više, milijune. Na vrhuncu karijere uzimao više milijuna dolara za svaku borbu. Nije tu bio samo novac za borbu i pobjedu, tu je postotak prodanih ulaznica i PPV prijenosa. Tu leži pravi novac. No trebaš znati pregovarati kako bi dobio ono što želiš’.

Kanadska legenda je posljednju borbu imao u studenom 2017. kada je gušenjem (rear-naked choke) pobijedio Michaela Bispinga, bila mu je to 13 pobjeda u nizu. Tada se na njegov povratak čekalo pune četiri godine i trijumfa nad Johnyjem Hendricksom. Georges St-Pierre je tijekom karijere izborio 26 pobjeda, te je imao samo dva poraza.

‘Povukao sam se dok sam bio na vrhu. Mnogi borci završe karijeru slomljeni i bez novca. Predugo ostanu u tome, ozlijede se ili sve izgube. Ja sam zdrav i bogat, a to je u ovom sportu rijetkost’, dodaje Georges St-Pierre, te ističe kako se posvetio glumi i promoviranju zdravog života:

‘Borba i gluma imaju mnogo sličnosti, a to radim cijeli život. Uoči svake borbe sam prestrašen i nije mi ugodno. No maska na putu do borilišta skriva mi lice tako da nitko ne može vidjeti koliko sam uplašen. Izgledam samopouzdano, uzbuđeno i sretno što sam tamo, ali duboko sebi osjećaš nešto posve drugo.

Ističe kako mu je gluma postala glavna zanimacija u životu..

‘Ne glumim zbog novca, imam ga dovoljno za sebe i obitelj. Znam da u glumi moram krenuti od bijelog pojasa. Imao sam malu ulogu u ‘Captain America: Winter Soldieru’, zatim u ‘Falconu i Winter Soldieru’. Bila je to mala uloga pa niti novac nije bio približan onome što sam zarađivao borbama za naslov. No spreman sam učiti i krenuti prema većim stvarima’.

Odgovori

Back to top button