MMA

Gaethje zaprijetio: Bude li Conor dobio borbu za naslov, više se neću boriti u UFC-u

Dustin Poirier je prošlog vikenda pobijedio Conora McGregora nokautom u drugoj rundi na UFC 257 priredbi koja se održala na Fight Island u Abu Dhabiju. 

Američki borac je trijumfom postao prvi izazivač na UFC-ovoj ljestvici lake kategorije ispred Justina Gaethjea, dok je slavni Irac pao na šesto mjesto. 

Pojas prvaka je i dalje u vlasništvu Khabiba Nurmagomedova koji bi uskoro trebao odlučiti hoće li se vratiti u oktogon. 

Ako se to dogodi u UFC-u će odmah krenuti u organizaciju borbe za naslov prvaka u lakoj kategoriji, a kandidata je nekoliko. 

Među onima koji sebe vide u borbi za naslov je i Justin Gaethje koji je u zadnjem meču u listopadu prošle godine izgubio od Khabiba. 

Amerikanac je u posljednjoj izjavi istaknuo kako će napustiti UFC bude li Conor McGregor prvi dobio priliku i borbu za pojas prvaka.

Naime, Irac je nakon poraza i prvog nokauta u karijeri istaknuo kako želi uzvrat protiv Poiriera.

– Bude li Conor dobio borbu za naslov, više se neću boriti u UFC-u. Trenutačno je na šestom mjestu izazivača i samo je jednom pobijedio u lakoj kategoriji, a može si birati protivnike – kazao je Justin Gaethje i dodao:

– Nemam poštovanja prema Conoru, ali bih se želio boriti protiv njega. Znam da to neće biti moja sljedeća borba, jer su mu noge pribijene. A ja to u UFC-u najbolje radim.

Justin Gaethje u profesionalnoj karijeri ima 22 pobjede i tri poraza, posljednju borbu izgubio je ‘triangle chokeom’ protiv Khabiba Nurmagomedova, a još je gubio od Eddieja Alvareza i Dustina Poiriera.

Trenutačno je na šestom mjestu izazivača i samo je jednom pobijedio u lakoj kategoriji, a može si birati protivnike – kazao je Justin Gaethje

Odgovori

Back to top button